Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Кошти на ремонт покрівлі корпусу №2 Національного інституту раку буде знайдено

14 березня 2018
3154

Більшість корпусів Національного інституту раку, що підпорядковується МОЗ України, були збудовані у 60-70—і роки. Зокрема — корпус Клініки № 2, дах якого через старість та природні умови розшарувався та не виконує свої функції. У цьому приміщенні розташовані відділення, де проводиться хіміотерапевтичне лікування онко-гематологічних хворих, що є іммуно-скомпроментованими. Вологість впливає негативно на стан пацієнтів, тому лікування найважчих хворих із застосуванням трансплантації кісткового мозку розпочато в 2016 році в новому хірургічному корпусі на базі дитячого відділення, де є належні санітарні умови.

Упродовж двох років МОЗ України закладав у проекті бюджету кошти на капітальний ремонт даху, але ці статті не були погодженні.

Проміжний ремонт даху, який керівництво інституту впродовж останніх років проводило за допомогою коштів меценатів та благодійників, мав лише тимчасовий ефект. Капітальний ремонт покрівлі становитиме від 3 до 5 млн грн.

МОЗ звернулося до Уряду з проханням долучитися до вирішення питання. Прем’єр-міністр доручив Міністерству фінансів та Міністерству економічного розвитку і торгівлі знайти кошти на капітальний ремонт покрівлі корпусу №2.

Спільна позиція Уряду, МОЗ та Національного інституту раку — кошти необхідно знайти якомога швидше, від цього залежить здоров’я людей.

На час ремонту покрівлі корпусу №2 пацієнти зможуть проходити лікування на базі відділення хіміотерапії солідних пухлин та в денному стаціонарі на базі поліклініки, де є належні умови.