Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Команда Донецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стала переможцем у змаганнях в Республіці Білорусь

9 грудня 2019
3926

На запрошення Міністерства охорони здоров’я Республіки Білорусь і Республіканського комітету Білоруського професійного союзу працівників охорони здоров’я 13 бригад-переможців обласних чемпіонатів з Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської областей, республіки Білорусь та Польщі взяли участь у «Перших відкритих змаганнях бригад служби швидкої медичної допомоги Республіки Білорусь 2019», які відбулись 28-30 листопада 2019 року.

Бригада працівників Донецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф стала абсолютним переможцем. Команда складається з Анастасії Опариної - керівника бригади, працює фельдшером з медицини невідкладних станів у м. Слов’янськ, Ганни Сушкіної, яка з 2015 року працює фельдшером у м. Слов’янськ, та Сергія Лихацького - також фельдшера з м. Слов’янськ.

Конкурсне випробування складалося з шести практичних завдань, що моделювали різноманітні ситуації з загрозою життю людини, та одного теоретичного, яке складалося з 200 тестових питань.

Команда вже не вперше бере участь у змаганнях бригад екстреної медичної допомоги різного рівня. Так, у червні 2019 року вони вибороли срібло серед студентських команд на «Закарпатських медичних ралі – 2019», а у жовтні – стали абсолютними переможцями «TernopilSimOlymp-2019».  

Нагадаємо, що у травні 2019 року Кабінет Міністрів затвердив Концепцію розвитку системи екстреної медичної допомоги. Трансформація екстреної допомоги розрахована на 5 років.

Вже цього року буде закуплено близько 430 автомобілів для шести регіонів, які забезпечують повну потребу для цих регіонів, завершується створення оперативно-диспетчерських служб у всіх областях, це дозволить скоротити швидкість обробки викликів та доїзду бригад, отримати якісну та прозору статистику роботи служб екстреної медичної допомоги.