Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Як ефективно керувати медзакладами: 30 управлінців охорони здоров’я завершили навчання у програмі «Leaders for Health»

28 березня 2019
2575

Головні лікарі та керівники обласних Департаментів охорони здоров’я з Полтавської, Львівської, Закарпатської, Херсонської, Харківської, Київської та Одеської областей отримали навички ефективного керування закладами у пілотній групі навчальної програми «Leaders for Health».

Іноземні та українські фахівці в галузі охорони здоров’я під час 5 модулів у Львові та Києві допомагали учасникам зміцнити основні лідерські компетенції та розвинутися в юридичних аспектах управління закладом, навчали ефективніше комунікувати, використовувати принципи проектного менеджменту, управляти персоналом та мотивувати, працювати з фінансами закладу та інших напрямках.  Зокрема, заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк та голова Національної служби здоров’я України Олег Петренко пояснили учасникам логіку змін фінансування системи охорони здоров’я та обговорили принципи взаємовідносин з Національною службою здоров’я.

Мета такого навчання - не лише нові знання, інструменти і практичні навички, але й реальні зміни на місцях у найближчій перспективі. Для цього наприкінці навчання кожен учасник підготував проект реальних змін у своєму закладі за обраним напрямом.

Комісія з експертів Світового Банку в Україні, Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) та агенції Be–It Health & Social Impact оцінили актуальність кожного проекту, його вплив на надання медичної послуги пацієнтам та відповідність трансформації охорони здоров’я, наявність команди для його впровадження та можливість реалізації протягом найближчих 6 місяців з мінімальною допомогою та допрацюванням, де наявність фінансування не є основною проблемою.

Три проекти, що найбільше відповідають критеріям, протягом найближчого місяця отримають менторську підтримку від експертів в області HR, фінансів, юриспруденції тощо для ефективної та дієвої їх реалізації:

  • проект створення відділення постінсультної реабілітації у Центральній районній лікарні міста Каланчак Херсонської області, що стане центром такого виду допомоги в регіоні;
  • проект створення корпоративної культури в закладі для лікарів у Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Хуст Закарпатської області, що допоможе підвищити кваліфікацію персоналу та якість надання послуг пацієнтам;
  • створення ефективних механізмів фінансування та управління у сфері охорони здоров’я на базі Департаменту охорони здоров’я Полтавської обласної ради, що допоможуть підвищити якість роботи кожного лікувального закладу регіону та України загалом.

Друга хвиля навчання стартує вже 4 квітня у Києві. 99 учасників з усіх областей України опанують інструменти та рішення для управління ключовими аспектами трансформації на рівні свого закладу або регіону.

Програма «Leaders for Health» розроблена та впроваджується Львівською бізнес-школою УКУ (LvBS) та агенцією Be–It Health & Social Impact у межах проекту Світового Банку, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку співробітництва.

Читайте також