Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ірина Микичак «Ми спрощуємо порядок встановлення інвалідності та працюємо над врегулюванням проблем у регіонах»

15 травня 2020
2154

Порядок встановлення інвалідності в Україні є неврегульованим та викликає багато запитань. Про це під час брифінгу зазначила заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак. Вона наголосила, що організація роботи МСЕКу має бути оптимізована, а сама процедура максимально спрощена.

«Під час робочого візиту до медичних закладів у Хмельницькому, Тернополі та Львові, гостро постало питання щодо спрощення порядку встановлення інвалідності. Наразі вже дано доручення департаменту реалізації політики щодо врегулювання цього питання та організації роботи МСЕКу», — зазначила Ірина Микичак. 

Заступниця Міністра зауважила також, що в регіонах існує чимало питань, які потребують опрацювання та швидкого вирішення. Окрім недофінансування медичних закладів, важливими є також питання освітнього компоненту. За словами Ірини Микичак, робота провідних освітніх закладів в програмі медичних гарантій жодним чином не підтримується.

«За результатами кожного візиту до областей, команда МОЗ спілкується зі всіма учасниками процесу. Ми опрацьовуємо ті чи інші зауваження і побажання, аби спростити та покращити певні процеси», – відзначила Ірина Володимирівна. 

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначав, що МОЗ наразі виправляє помилки старої реформи і будує нові зміни таким чином, щоб від них виграли як медики, так і пацієнти.