Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Ірина Микичак: "Ми отримуємо тривожні сигнали та оперативно працюємо задля вирішення проблем"

13 травня 2020
1729

Заступниця Міністра охорони здоров’я Ірина Микичак відвідала Тернопіль та Хмельницький у рамках робочого візиту. Зокрема, в Тернополі Ірина Микичак перевірила роботу регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру, обласної університетської лікарні, міської дитячої комунальної лікарні та медичного університету ім. І.Я.Горбачевського.

«Питання роботи фтизіатричної мережі є актуальним для всіх регіонів. Тому Міністр дав доручення провести її широкоформатний аналіз. Для реалізації цього завдання створюються експертні групи, які в кожному конкретному випадку визначають причини недофінансування таких медзакладів. Ми намагаємося виправити ситуацію так, щоб усі фтизіатричні заклади були профінансовані не нижче рівня бюджету 2019 року», — зазначила Ірина Микичак.

У Хмельницькому вона відвідала обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також госпіталь ветеранів війни. Заступниця Міністра підкреслила, що позиція МОЗ — не допустити масового звільнення медпрацівників за закриття лікарень.

«МОЗ вважає одним із своїх пріоритетів спілкування безпосередньо з медиками в областях та виявлення проблем, з якими вони стикаються в ході реформування», — додала Ірина Микичак.

Нагадаємо, раніше Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що необхідно якнайшвидше вирішити проблему з фінансуванням, яка є в багатьох медзакладах. Адже з 1747 медичних закладів 984 мають дефіцит фінансування порівняно з минулим роком, у деяких із них дефіцит сягає 85%. Недофінансування — одна з найгостріших проблем, які нині вирішує МОЗ.