Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Екстрена допомога у Закарпатті: 22 нові автомобілі і 31 тисяча виїздів у 2018 році

12 квітня 2019
2953

Минулого року Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги отримав 22 нові автомобілі спеціального призначення (типу С – 6, типу В – 16) на базі Citroen Jumper. Їх придбали в рамках спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який реалізується у Закарпатській області. Автівки оснащені електрокардіографами  та дефібриляторами, а також необхідним медичним обладнанням для проведення серцево-легеневих реанімацій.

Протягом 2018 року року на цих автівках бригади екстреної медичної допомоги здійснили понад 31 тисячу виїздів і провели 18 серцево-легеневих реанімацій з використанням обладнання в автомобілях.

Зокрема працівники екстреної допомоги доставили 130 пацієнтів з гірських районів з гострим коронарним синдромом у межах терапевтичного вікна - оптимального часу для надання медичної допомоги. Коли людина з інфарктом міокарда отримує кваліфіковану допомогу протягом двох годин з початку нападу (її доставляють до лікарні й відновлюють порушений кровоток у судині), катастрофічних наслідків вдається уникнути. Що довше пацієнт залишаєтья без медичної допомоги, то більш ймовірним є відмирання клітин серцевого м'яза і ускладнення стану. Саме тому закупівля автомобілів екстреної медичної допомоги, які можуть швидко доставити пацієнта до місця, де йому нададуть кваліфіковану допомогу, є дуже важливим завданням у забезпеченні злагодженої та ефективної роботи екстреної медичної допомоги в Україні.

Читайте також