Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Доктор Уляна Супрун: “Будуємо охорону здоров’я, дружню до підлітків”

13 грудня 2018
914

Сьогодні в.о. міністра охорони здоров'я доктор Уляна Супрун зустрілася зі школярами Українського гуманітарного ліцею ім. Шевченка, щоб обговорити актуальні для підлітків аспекти охорони здоров’я.

“Система охорони здоров’я мусить бути дружньою для дітей та підлітків. І це наша стратегічна позиція. Бо від вашого здоров'я та благополуччя сьогодні залежить благополуччя і здоров’я всієї країни в майбутньому”, - наголосила в.о. міністра доктор Уляна Супрун під час зустрічі з школярами Українського гуманітарного ліцею ім. Шевченка.

Що відбувається у цьому напрямку:

  • триває громадське обговорення проекту закону, який нарешті запровадить в українську охорону здоров’я термін “підліток” і чітко окреслить права кожно підлітка на медичне обслуговування та інші не менш важливі та властиві для цього віку аспекти. Зокрема, неповнолітні зможуть самостійно звертатися за наданням медичних послуг, у тому числі - до приватних клінік, а з 16 років - матимуть право на таємницю про стан свого здоров’я: батьки матимуть право на доступ до медичної інформації лише за згодою підлітків (https://goo.gl/eoPWMs)
  • молодь може долучитись до змін у системі охорони здоров’я - брати активну участь у роботі та зустрічах робочої групи з питань співпраці з підлітками та молоддю у сфері охорони здоров'я (https://goo.gl/YCxCPW)
  • спільно з партнерами провели влітку  у Полтавській та Львівській областях серію тренінгів для сімейних лікарів щодо надання медичної допомоги підліткам (https://bit.ly/2KCpnHG)

Під час зустрічі доктор Уляна Супрун наголосила, що кожен підліток є відповідальним за своє здоров’я. Саме тому важливо обрати свого лікаря та дотримуватися його порад, особливо - щодо вчасної вакцинації.

“Радію, що вас цікавить, як відбувається трансформація охорони здоров’я. Ви - ті люди, які в майбутньому продовжать розбудувати нашу країну. Головна порада тут - не йти на компроміси зі злом та не боятися брати на себе відповідальність”, - сказала доктор Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ