Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Дисциплінарна комісія перенесла на 11 червня прийняття рішення щодо виступу Олександра Лінчевського

7 червня 2018
3805

Сьогодні, 7 червня, дисциплінарна комісія публічно заслухала повний виступ заступника міністра охорони здоров'я Олександра Лінчевського на засіданні Рахункової палати 15 травня 2018 року і прийняла рішення направити виступ на розгляд експертів.

Рішення дисциплінарної комісії:

1. Направити відповідні матеріали для проведення експертизи в Національний інститут судової експертизи.

2. Наступне засідання провести у понеділок, 11 червня.

Тепер експерти Національного  інституту судової експертизи мають дати свій висновок про те, що виступ заступника міністра Олександра Лінчевського на засіданні Рахункової палати 15 травня 2018 року не містив ознак образи. На наступному засіданні 11 червня дисциплінарна комісія розгляне експертний висновок і прийме остаточне рішення.

“Сьогодні всі почули — Олександр Лінчевський відстоював програму лікування українців за кордоном, відстоював необхідність лікування всіх, навіть невиліковних пацієнтів. Незважаючи на політичні атаки, ми продовжуємо працювати над трансформацією системи охорони здоров’я. Це вперше в Україні дисциплінарна комісія розглядає подібний випадок. Тому завдання дисциплінарної комісії сьогодні — не допустити прецеденту, який дозволить приймати рішення, що базуються на маніпулюванні смислами та вириванні з контексту”, — сказала в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун.

Нагадаємо, упродовж тижня активно поширювались окремі уривки виступу заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського, вирваних з загального контексту діалогу МОЗ України з Рахунковою палатою України. Офіційну стенограму засідання Рахункової палати від 15 травня 2018 року МОЗ отримало лише ввечері 6 червня, хоча запит Міністерство надіслало у Рахункову палату у день засідання — 15 травня. Водночас, Рахункова палата досі не надіслала звіт про роботу програми щодо лікування громадян України за кордоном. Цей звіт оприлюднили в інтернеті учора, уже після того, як щодо нього були зроблені публічні заяви. МОЗ детально проаналізує звіт Рахункової палати, як тільки отримає його офіційно.

Сьогодні бюджет програми “Лікування громадян України за кордоном” є найбільшим за всю історію її існування. Водночас, аналіз ефективності програми лікування за кордоном неприпустимо проводити з точки зору сукупних цифр, оскільки за кожною цифрою програми стоїть людське життя і унікальні обставини.

Прослухати стенограму засіданняРахункової палати від 15 травня 2018 року: https://bit.ly/2kTKBlJ