Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Державну стипендію цього року отримають 83 медики

5 грудня 2017
2614

Уряд ухвалив проект Указу Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам охорони здоров‘я». Цього року державну стипендію отримають 83 медики.

Людей, які увійшли до списку стипендіатів, ми відбирали дуже ретельно. Цього року це переважно лікарі та медпрацівники з АТО чи ті, хто рятував поранених бійців у лікарнях по всій країні. Уперше серед стипендіатів з‘явилися медсестри та молодші медсестри.

Серед медиків, яких ми хочемо відзначити цьогоріч, немало молодих людей. Середній вік стипендіатів – 47 років. Наймолодшій – медичній сестрі з лікарні Мечникова у Дніпрі – усього 25. Разом зі своїми колегами вона у надскладних умовах рятувала військовослужбовців і добровольців під час масового надходження поранених, коли допомогла 120-м людям.

І хоча розмір стипендії невеликий – близько 2000 грн на місяць протягом двох років або довічно, – ми, все ж, хотіли б у такий спосіб вшанувати людей, відданих справі порятунку життів. По-справжньому ми зможемо їм віддячити коли втілимо системні зміни, що створять гідні умови праці для кожного медика.