Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Близько 1,1 млрд грн відшкодування від держави за пів року отримали аптеки, які працюють за договорами про реімбурсацію

12 липня 2022
3064

1 млрд 84 млн грн отримали від держави аптечні заклади, які уклали договір про реімбурсацію з НСЗУ, за відпущені пацієнтам «Доступні ліки» та інсулін за пів року роботи. З початку війни за програмами реімбурсації виплачено понад 777 млн грн.

«Держава забезпечує доступними ліками всіх українців, які їх потребують. З початку війни ми зробили низку спрощень у програмі, наприклад, ліки можуть відпускати і за паперовими рецептами. Важливо, що Нацслужба здоров’я України передає відомості на оплату вчасно, а казначейство здійснює перерахування за принципом пріоритетності з урахуванням коштів, які надходять на  єдиний казначейський рахунок», – відзначив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

Нагадаємо, до програми реімбурсації включені ліки для пацієнтів, які мають серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу, бронхіальну астму, розлад психіки та поведінки, нецукровий діабет. Також програма покриває відшкодування інсулінів.  

Ліки за програмою відшкодування пацієнти отримують за електронними чи – на час війни – паперовими рецептами.

Водночас українці можуть отримувати ліки для стаціонарного чи амбулаторного лікування як гуманітарну допомогу у точках видачі ліків. Детальніше про такі точки можна дізнатися у структурних підрозділах, відповідальних за охорону здоров’я, регіональних адміністрацій.