Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Апеляційний суд скасував фінансові повноваження самопроголошеного в.о. ректора Юрія Сухіна

8 травня 2019
3489

П’ятий апеляційний адміністративний суд  задовольнив скаргу МОЗ України щодо рішення Одеського окружного адмінсуду. Тепер Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області не зобов’язане здійснювати виплати за підписом Ю. Сухіна, який захопив Одеський національний медичний університет і є самопроголошеним в.о. ректора.

Раніше Одеський окружний адміністративний суд, за заявою Юрія Сухіна, прийняв ухвалу, яка зобов’язувала Головне управління Державної казначейської служби України здійснювати виплати, платежі (зарплат та стипендій) ОНМедУ за підписом протиправного в.о. ректора Ю. Сухіна.

МОЗ України подало апеляційну скаргу, яку суд задовільнив 25 квітня 2019 року. В результаті скасовано ухвалу Одеського окружного адміністративного суду, а Головне управління Державної казначейської служби України не зобов’язане  здійснювати грошові виплати за підписом Ю. Сухіна, адже він не має на це повноважень і це є протиправним.

Водночас це не означає, що виплати зарплат і стипендій будуть відновлені найближчим часом. Адже ОНМедУ досі захоплений прихильниками екс-ректора Валерія Запорожана, які перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом. До МОЗ України декілька разів надходив проект кошторису ОНМедУ за підписами осіб, які не мають повноважень підписувати фінансові документи. Через це проекти кошторису не могли бути підписаними і тому були повернуті до університету. При цьому уповноваженим особам вони блокують можливість надіслати в МОЗ України проекти кошторису. Такі протиправні дії прихильників колишнього ректора призвели до катастрофічної ситуації в університеті з затримкою виплат стипендій та зарплат протягом уже п’ятьох місяців.

Також внаслідок необґрунтованих рішень суддів Окружного адміністративного суду м. Києва заблоковано всі повноваження МОЗ України з адміністрування університету. МОЗ України  продовжує працювати над вирішенням ситуації, яка склалась.

Читайте також