Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Накази МОЗ

Категорії

Наказ МОЗ України від 30.05.2019 № 1218 "Про перегляд звітів про стан виконання наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок"

30 травня 2019
3019

Статус: Чинний

 

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

30.05.2019 N 1218

м. Київ

Про перегляд звітів про стан виконання наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок

 

Відповідно до Законів України «Про наукову і науково-технічну діяльність», «Про наукову і науково-технічну експертизу», доручення заступника Міністра Лінчевського О. В. від 23 травня 2019 року № 12, з метою інтеграції української науки в європейський і світовий дослідницький простір, ефективного використання фінансових та матеріально-технічних ресурсів у сфері медичної науки

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Переглянути звіти про стан виконання наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок за весь період їх виконання, які фінансуються за рахунок коштів державного бюджету у рамках бюджетної програми КПКВК 2301020 «Дослідження, наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка та підвищення кваліфікації наукових кадрів у сфері охорони здоров’я, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури та об’єктів, що становлять національне надбання».

 

2. Затвердити примірну форму звіту про стан виконання наукової роботи, науково-технічної (експериментальної) розробки за весь період її виконання, що додається.

 

3. Керівникам закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти та наукових установ, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України, подати до 07 червня 2019 року до Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів звіт про стан виконання наукової роботи, науково-технічної (експериментальної) розробкиза весь період її виконання

 

4. Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів (Мартинова Н.О.):

 

1) організувати перегляд звітів про стан виконання наукової роботи, науково-технічної (експериментальної) розробки за весь період їх виконання (далі – Звіти);

 

2) за участі членів груп експертів МОЗ України, представників Національного фонду досліджень (за згодою), Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій (за згодою) забезпечити експертну оцінку Звітів та переглянути доцільність фінансування (об’єднання, комплексування, припинення, завершення) наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок на підставі аналізу Звітів.

 

5. За результатами перегляду Звітів Департаменту з фінансово-економічних питань, бухгалтерського обліку та фінансової звітності (Ємець П.В.) забезпечити фінансування наукових робіт, науково-технічних (експериментальних) розробок у межах виділеного обсягу бюджетних призначень за бюджетною програмою 2301020 «Дослідження, наукові і науково-технічні розробки, виконання робіт за державними цільовими програмами і державним замовленням, підготовка та підвищення кваліфікації наукових кадрів у сфері охорони здоров'я, фінансова підтримка розвитку наукової інфраструктури та об’єктів, що становлять національне надбання».

 

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Лінчевського О.В.

 

В.о. Міністра У. СУПРУН