Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик: МОЗ планує запровадити електронний рецепт у 2018 році

4 грудня 2017
2524

Навесні 2017 року в Україні розпочалася державна програма "Доступні ліки". Її суть полягає в тому, що пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом II типу та бронхіальною астмою можуть отримувати в аптеках медикаменти безкоштовно або з невеликою доплатою. Але для цього їм необхідно звернутися  до лікаря, який поставить діагноз і випише рецепт. За даними МОЗУ, з початку роботи програми лікарі виписали близько 10 мільйонів рецептів, які використали пацієнти. При цьому лікарств було куплено на суму понад 390 млн гривень. В програмі беруть участь 198 торгових марок медикаментів 43 виробників. В МОЗі вирішили на цьому не зупинятись: Міністерство запропонувало доповнити список препаратів, які беруть участь у програмі "Доступні ліки", ліками для пацієнтів із хронічними захворюваннями шлунку та кишечнику, а також депресіями. Крім того, деякі медикаменти будуть видавати безкоштовно вагітним.

Про те, чому саме ці ліки вибрані для розширення програми, а також які зміни з забезпеченням препаратів очікуються в лікарнях, в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик.


Повний текст читайте тут: https://daily.rbc.ua/ukr/show/zamministra-zdravoohraneniya-roman-ilyk-minzdrav-1512228573.html