Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Павло Ковтонюк про зміни у 2020 році

26 липня 2019
2560

Заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк в інтерв'ю виданню "Українська правда. Життя" розповідає про програму медичних гарантій та як впроваджуватимуться трансформація спеціалізованої медичної допомоги.  

Зміни в охороні здоров'я розпочалися з первинної ланки (медзакладів, де працюють сімейні лікарі, педіатри, терапевти). А у 2020 році трансформація розпочнеться на усіх рівнях медичної допомоги - на рівні спеціалізованої амбулаторної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної та реабілітаційної.

"Загалом модель буде така. Є сімейний лікар. Від нього буде направлення. З ним пацієнт іде в лікарню чи поліклініку", – розповідає Павло Ковтонюк. 

Усі послуги, від яких залежить життя людини, увійдуть в програму медичних гарантій, тобто будуть для пацієнтів безоплатними. Платними будуть окремі медичні і немедичні послуги, наприклад, планова стоматологія для дорослих, оздоровчий масаж.

Послуги, що увійдуть у програму медичних гарантій,  будуть безоплатними лише за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра. За медичні послуги без направлення доведеться платити самотужки. 

Докладніше про те, як надаватиметься медична допомога у 2020 році та наскільки регіони готові до змін: https://bit.ly/2GvvJFl

Читайте також