Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Олексанр Лінчевський: Від 150 млн грн до 150 балів ЗНО, або Що і як змінить кардіологію в Україні

23 листопада 2017
2236

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський на прикладі боротьби з серцево-судинними захворюваннями пояснює, чому відчутні зміни всієї медичної системи приходять зі здібними й вмотивованими лікарями, встановленням прохідного балу з ЗНО, вступними випробуваннями, впровадженням нових освітніх стандартів, ліцензійних вимог, етичних принципів, екзаменів світового рівня.

Щоб вирішити таку проблему, як висока смертність від серцево-судинних захворювань в Україні, мало впровадити системне рішення, - вважає заступник міністра охорони здоров'я Олександр Лінчевський. Ми закуповуємо ангіографи – сучасну та дорогу апаратуру для рентгенівського дослідження судин, що має працювати в кожній області, кожному госпітальному окрузі. Ми закуповуємо стенти та витратні матеріали для екстреного стентування при гострому інфаркті міокарда. Ми впроваджуємо нову – справедливу – систему розподілу стентів саме в ті центри, де їх використають для невідкладної допомоги безоплатно 24 години на добу 7 днів на тиждень. Ми працюємо над розробкою алгоритму дій служб невідкладної допомоги щодо пацієнтів з ознаками інфаркту, щоби таких пацієнтів доставляли саме туди, де є можливість їм допомогти. Ми визначаємо порядок підготовки фахівців для якісного надання сучасної кардіологічної допомоги та дозволяємо використання міжнародних протоколів. Але навіть за умов, що все вищенаведене працюватиме як годинник, людину не врятують, якщо лікар не хоче допомогти, не прагне зробити якнайкраще, не використовує всі можливості аби покращити свої знання та вміння, - пише Олександр Лінчевський у своїй колонці для "Української правди".

Саме тому ми обстоюємо встановлення прохідного балу 150 ЗНО для вступу в медичні виші, щоби в професію приходили лише люди з правильною мотивацією і бажанням допомогти. Лише так в українській медицині відбудуться позитивні зміни.

Докладніше: https://goo.gl/2Ti1Hs

Читайте також