Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Олександр Лінчевський: «Мета медреформи — відсіяти лікарів із хибною мотивацією»

13 квітня 2018
1184

Про виклики медичної освіти та нову медичну реформу у інтерв'ю виданню "Тиждень" розповів заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

Заступник міністра детально пояснює, для чого держава вводить мінімальний бар’єр 150 балів ЗНО під час вступу на медичні спеціальності.

"Таким чином, обираємо кращих «на вході». Далі широкий конкурс: місця державного замовлення розподіляються туди, куди подаються найкращі абітурієнти. Близько 4 тис. місць держзамовлення будуть пропорційно розподілені між вишами з найкращими балами в абітурієнтів. Ми створюємо конкурентне середовище між університетами, змушуємо їх боротися одне з одним і бути кращими. Третя річ — єдиний державний кваліфікаційний іспит. Це державний інструмент контролю якості освіти: хто не склав, той диплом не отримає. Зазіхання на цей інструмент є неприпустимим. Якщо держава централізовано не контролює університети, вони починають видавати дипломи, кому захочуть: заплатив — отримав. І ми втрачаємо контроль над якістю. Так бути не може", - наголошує Олександр Лінчевський.

Читати інтерв'ю: http://tyzhden.ua/Society/212244

 

Читайте також