Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Ірина Литовченко про держслужбу нового формату

8 серпня 2019
11594

Генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ України Ірина Литовченко розповідає про зміни, які відбулися у структурі міністерства, держслужбовців нового формату та роботу у МОЗ України у своїй колонці на “Українська правда. Життя”.

Міністерства охорони здоров’я кардинально оновилося за останні 3 роки. Нова якість політик, над якими працює міністерство, постійний діалог з усіма зовнішніми стейкхолдерами та більш ефективна робота апарату - такий результат змін у МОЗ України. 

“Залучивши на роботу велику кількість нових фахівців, ми повинні були дати їм можливість працювати інакше, ніж це було зазвичай. Реформа держуправління змінює фокус роботи міністерств: з продукування нормативних актів та управління майном – на формування політик у галузях, за які відповідає міністерство”, - розповідає Ірина Литовченко.

Відбулися зміни і у процесах стратегічного планування. Директорат використовує методику управління, орієнтованого на результат - Results-Based Management (RBM). Ця методика допомагає трансформувати культуру державної служби. Вона зосереджується на конкретному результаті, а не про процесі і допомагає визначити чіткі цілі для всіх напрямів роботи міністерства. Згодом вони стають основою для стратегічних документів країни у відповідній сфері.

“Попереду ще багато роботи, і ми сподіваємося продовжити розпочаті зміни як у системі охорони здоров’я, так і у нашому міністерстві”, - зазначає Ірина Литовченко.

Докладніше читайте у колонці: https://bit.ly/2KldbKq 

Читайте також