Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Ірина Литовченко: Чому нова державна служба, всупереч надіям Рахункової палати, не повернеться в Середньовіччя

26 жовтня 2018
2400

Чи існує “формула ідеального держслужбовця”? Рахункова палата має свою формулу, за якою ідеальний держслужбовець повинен починати кар’єру, як мінімум з посади головного лікаря. Ірина Литовченко, генеральний директор Директорату стратегічного планування та євроінтеграції спростовує цей міф у колонці для "Української правди" і показує ту формулу, яка працює в МОЗ України.

Безперервне навчання, розвиток, результативність, багатозадачність, висока мотивація - те, що об’єднує нових держслужбовців у директоратах нашого міністерства.

"Цього року завдяки нашій роботі зробили дуже якісний План пріоритетних дій Уряду-2018 у своїй частині компетенції та вийшли в лідери Уряду з його виконання. У попередні роки МОЗ мав з тим проблеми якраз через відсутність функції стратегічного планування та координації. Разом з командою керівництва провели низку стратегічних сесій, напрацювали логічні моделі для кожної з гілок реформи, переклали це на бюрократичну мову та допомагаємо колегам з інших структурних підрозділів своєчасно й ефективно звітуватися", - коментує роботу команди  Директорату стратегічного планування та євроінтеграції Ірина Литовченко.

Також одними з перших подали свої пропозиції до Плану пріоритетних дій Уряду-2019 з урахуванням Цілей сталого розвитку ООН, Середньострокового плану дій Уряду до 2020 року, Угоди про Асоціацію з ЄС та інших стратегічних документів.

"Ззовні робимо ще більше шуму, адже практично жоден high level медичний і не тільки захід від Америки до Австралії не відбувається без представників МОЗ України. Це – ще один фронт нашої боротьби з російською пропагандою. Розповідаємо про Україну як про країну можливостей та реформ. Показуємо нове обличчя державної служби", - говорить Ірина Литовченко.

Чи потрібна для цього медична освіта?

Читати колонку: https://goo.gl/M1q1FH

Читайте також