Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Інтерв’ю

Д-р Уляна Супрун: Стратегічний вектор змін у системі охорони здоров’я не змінюватиметься

7 червня 2019
637

Про взаємодію з новими представниками влади і як надалі буде розгортатись трансформація системи охорони здоров’я - розповіла в.о. міністра охорони здоров’я д-р Уляна Супрун в інтерв’ю BBC News Україна.

“Ті вектори, які вибрала держава, - йдемо в Європу, в НАТО, робимо медичну трансформацію - це політика, яка не буде змінюватися через те, що будуть змінюватись політики”, - сказала д-р Уляна Супрун

Команда МОЗ України готова представити результати трансформації і співпрацювати як з новим президентом, так і з новим керівництвом МОЗ України, якщо прийде нова команда. Це важливо для розуміння логіки подальших змін в охороні здоров`я.

З 2020 року зміни мають розпочатися на всіх рівнях системи охорони здоров’я. Наразі  трансформована первинна ланка, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри.

“У Великій Британії, де впроваджували схожі зміни, які робимо ми, це тривало 10 років. За один рік, що ми зробили на первинній ланці, 27,5 млн українців це вже побачили. Як змінюється рівень сервісу - 76% задоволені своїми лікарями. Це великі досягнення”, - говорить д-р Уляна Супрун.

Докладніше: BBC News Україна

Читайте також