Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

Сайти, додатки, відео-лекції: 7 корисних онлайн-ресурсів для медиків

8 травня 2018
13557

Пропонуємо добірку  англомовних ресурсів різних форматів, які рекомендують користувачі з усього світу як чудове доповнення до основних навчальних матеріалів.

Сайт Kenhub - ресурс для вивчення анатомії, на якому інтегровано близько 2000 матеріалів з анатомії, гістології, а також методів діагностики з допомогою рентгенографічних та томографічних зображень. Ця онлайн-платформа пропонує користувачам не лише статті з детальною інформацією та анатомічний атлас, але і короткі відео (до 30 хв) та різні типи завдань і тестів для контролю знань. Іншою особливістю цього сайту є сам атлас – на відмінну від аналогічних ресурсів, користувачу пропонують не просто кольорове зображення з описом, а виділяють певний орган чи частину тіла зеленим кольором та вказують положення в організмі відносно інших органів та частин тіла.

Додаток MEDizzy - зручний ресурс із 30 тис безкоштовних зображень, gifs, відеороликів, клінічних кейсів, статей та навчальних матеріалів. У додатку є опція, яка дозволяє кожному користувачеві поділитися будь-яким корисним чи цікавим контентом з іншими. Користувачі можуть не лише знайти багато матеріалів в одному місці, але й познайомитися з понад 200 тисячами студентів-медиків та лікарів зі всього світу.

Сайт Learnerstv.com містить величезну колекцію відео-лекцій на різноманітні теми, включно з медициною. Ресурс дозволяє безкоштовно переглядати анімовані та відео-лекції викладачів з університетів США та інших країн світу, а також проходити онлайн-тести з аналізом та поясненнями. Це допомагає покращити не лише знання в конкретній області медицини, але і загальні навички, що зазвичай необхідні для успішного проходження кваліфікаційного тесту. Крім цього, більшість матеріалів доступні для скачування.

Лекції на YouTube. Тут є два фаворити:

  • Лекції  д-ра Наджіба (Dr Najeeb lectures). Користувачі пишуть, що кожен, хто подивиться хоча б одну лекцію д-ра Наджіба, обов’язково захоче подивитися й інші. У короткому відео-форматі д-р Наджіб пояснює матеріал та паралельно ілюструє все на дошці. Його лекції прості та легко сприймаються слухачами. Як правило, автор надає перевагу темам з анатомії, ембріології, біохімії, мікробіології, фармакології, фізіології та патології.
  • Лекції Армандо Хасудунгана (Armando Hasudungan lectures). Армандо Хасудунган публікує на своєму YouTube каналі короткі ролики на різні теми з медицини та біології, найчастіше з фізіології та патології. Особливістю цих лекцій є те, що вони графічні (автор малює все, про що розповідає) та дуже схематичні, що дозволяє йому послідовно розкривати тему, а читачам – легко сприймати та класифікувати інформацію.

Сайт The Medical Futurist. Команда «медичних футуристів» досліджує та публікує різні матеріали про цифрові технології, досягнення та тенденції в сфері охорони здоров'я. Основна мета цієї команди – допомогти пацієнтам, лікарям та іншим спеціалістам галузі максимально ефективно впроваджувати та використовувати інновації. Є лише одна справа, яку учасники команди люблять більше, ніж обговорювати технології. які формують майбутнє медицини та охорони здоров'я –відповідати на провокаційні запитання.

Блог Well – це одна із рубрик the New York Times, де відомі автори щодня публікують матеріали про нові дослідження в сфері медицини, а також цікаві статті, які містять корисні поради. Ці матеріали розраховані не тільки на лікарів, а й на загальну аудиторію, але в тексті обов'язково надаються посилання на джерела інформації, зазвичай на оригінальну статтю в авторитетному науковому виданні. У блозі є 5 основних розділів: здорове харчування (‘Eat’), фізична активність (‘Move’), психічне здоров’я (‘Mind’), здоров’я родини (‘Family’) та здоровий спосіб життя (‘Live’).

Читайте також