Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

5 можливостей для медиків

12 лютого 2018
7961

У підібці можливостей для медиків цього тижня – стипендіальна програма для урологів, грант для лікарів-неврологів, які спеціалізуються у параплегії, літнє стажування в галузі досліджень раку і стипендії для студентів-медиків для навчання у вишах Ірландії та Словаччини.

 

Стипендіальна програма Міжнародної спільноти урологів

Одним із пріоритетних напрямків роботи Міжнародної спільноти урологів (Квебек, Канада) є стипендіальна програма для молодих та амбітних урологів, які мають менше 10 років лікарського стажу.

Ця програма дозволяє вчитись за кордоном в якості запрошеного наукового спостерігача (регіон і заклад кандидат обирає сам із переліку, наведеного на сайті https://goo.gl/gL6ifo).

Кандидат повинен заповнити форму заявки та зв’язатися з центром/установою, де хоче проходити стажування, щоб обговорити можливість та деталі.

Спеціальність: Урологія.

Тип: Стажування.

Дедлайн: 31 березня 2018 року.

Грант: 5000 доларів США.

Період: 6 місяців.

Детальніше: https://goo.gl/StBo4q​

 

Літнє стажування в галузі досліджень раку

Це 8-тижнева літня програма для амбітних студентів, що навчаються на магістратурі та прагнуть здобути досвід лабораторних досліджень. Стипендіати впродовж двох місяців практикуватимуться в лабораторіях DKFZ, де братимуть участь у передових дослідженнях в області онкології та матимуть можливість поспілкуватися із провідними вченими та студентами зі всього світу.

DKFZ (англ. German Cancer Research Center) — Німецький науково-дослідний центр експериментальної онкомедицини, що проводить дослідження на базі університетських клінік Німеччини.

Заявку на участь потрібно подавати англійською мовою за допомогою онлайн-форми на сайті. Крім того, потрібно атестат середньої школи, виписку із заліково-екзаменаційної відомості та довідку про навчання у ВНЗ в Україні, та лист підтримки від наукового керівника з українського ВНЗ, де ви навчаєтеся.

Кандидати, які пройдуть в другий тур відбору, матимуть можливість обирати дослідницький проект.

Дати: 1 серпня – 30 вересня 2018 року.

Де: Гейдельберг, Німеччина.

Спеціальність: онкологія.

Рівень: магістратура.

Дедлайн: 1 березня 2018 року.

Детальніше: https://goo.gl/q4AMuZ

 

Стипендія на закінчення бакалаврату у галузі психотерапії

PCI College, Ірландія, відкриває прийом заявок на стипендію Ліама МакКарті у 2018 році. Стипендія повністю покриває 4 роки навчання (починаючи з вересня 2018 року) та здобуття диплома бакалавра за спеціальністю «Психологічне консультування та Психотерапія», що відповідає акредитації Ірландської Асоціації Психологічного Консультування та Психотерапії (IACP).

Стипендія призначена для студентів 1-ого курсу бакалаврату за спеціальністю «Психологічне консультування та Психотерапія».

Стипендія покриває вартість навчання, але не покриває додаткові витрати (медичні послуги, участь у семінарах з особистого розвитку, тощо).

Дедлайн: 8 березня 2018 року.

Країна: Ірландія.

Тип гранту: бакалаврат;

Спеціальність: Психологія

Детальніше: https://goo.gl/bvsrY7​


Дослідницький грант для науковців та лікарів, які спеціалізуються у параплегії

Міжнародний фонд досліджень в області параплегії, Швейцарія, щороку пропонує гранти лікарям та науковцям з усього світу на підтримку фундаментальних та клінічних досліджень в області параплегії – паралічу обох нижніх кінцівок.

Науковці та лікарі, які спеціалізуються у параплегії та дотичних дисциплінах, можуть подавати заявки на отримання грантів IRP кожні два роки. Для цього необхідно надіслати заявку на офіційний веб-сайт не пізніше 31 жовтня цього року, а у лютому наступного року Науковий комітет IRP, до складу якого входять міжнародні експерти у цій галузі, розглядає заявки, визначає найперспективніші проекти та рекомендує їх фінансування.

Гранти надаються згідно з рекомендацією Наукового комітету IRP на основі наступних критеріїв: міжнародна репутація науковця, оригінальність запропонованої методики, актуальність проекту.

Спеціальність: Неврологія.

Рівень: проведення досліджень.

Розмір гранту: CHF 75 000 на рік – якщо проект триває один рік; CHF 150 000 на рік – якщо проект триває два роки.

Дедлайн: 31 жовтня 2018 року.

Дізнатися більше: https://goo.gl/CxZGg8

 

Стипендії для студентів-медиків на навчання у ВНЗ Словаччини

Scholarship in Slovakia – це благодійний стипендійний проект Фонду групи інвестиційних компаній PENTA для українських студентів, які хотіли б навчатися у ВНЗ Словаччини. Ця стипендіальна програма для українців була створена у 2015 році і уже 14 студентів із України стали її учасниками.

У 2018 році українські студенти медичних факультетів можуть подати заявку на стипендію на навчання (бакалаврат) в Університет імені Коменського в Братиславі Бакалаврські (UNIBA):

  • 31 травня (вступний іспит у червні),
  • 31 липня (вступний іспит у серпні).

Дізнатися більше: https://goo.gl/W76RZ4