Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

5 можливостей для медиків

23 лютого 2018
6168

Цього тижня пропонуємо звернути увагу на програму стажування для хірургів у США, стипендіальну програму для медсестер у Шотландії, стажування для науковців, які досліджуватимуть проблеми, пов’язанні із розсіяним склерозом у європейських лабораторіях чи клініках, стипендіальні програму для студентів у Нідерландах та Італії.

Програма стажування для хірургів, США

Спеціальність: Хірургія

Ця стипендіальна програма заснована Американською колегією хірургів, яка успішно функціонує з 1913 року та на основі строгого відбору забезпечує членство для успішних хірургів з усього світу.

Програма International Guest Scholarships орієнтована на молодих хірургів з усіх країн світу, крім США та Канади, які хочуть викладати або проводити дослідження. Грант дає можливість відвідувати клінічні дослідження та навчальні заходи в найкращих закладах США та Канади, а також брати участь у різноманітних освітніх програмах та зокрема у Клінічному конгресі Американської колегії хірургів (у жовтні 2019 року в Сан-Франциско, Каліфорнія).

Кандидати: хірурги або випускники медичних ВНЗ за спеціальністю «Хірургія», бажано віком від 35 до 50 років.

Для участі у конкурсі на отримання стипендії, потрібно подати резюме, заповнену заявку та супровідні документи (англійською мовою), які будуть розглядатися комісією тільки за умови, що кандидат прагне викладати або проводити дослідження в області хірургії.

Крім цього, кандидати повинні надати перелік усіх своїх публікацій та три публікації (копії або оригінали) з цього списку на власний вибір, а також три рекомендаційні листи від колег (обов’язково один лист від завідувача кафедри або члена Американської колегії хірургів, який проживає у країні, громадянином якої є кандидат).

Перевага буде надаватися кандидатам, які ще не мають досвіду навчання або стажування за спеціальністю «Хірургія» в закладах США чи Канади.

Тип: Стажування

Дедлайн: 2 липня 2018 року

Грант: 10000 доларів США

Детальніше: https://www.facs.org/member-services/scholarships/international/igs

 

Міжнародна стипендіальна програма для медиків, Шотландія

Спеціальність: Сестринська справа

Nursing International Scholarship – це стипендія у розмірі 1000 фунтів на рік протягом 3-річної програми підготовки бакалаврів за спеціальністю «Сестринська справа». Кожного року стипендія ділиться на два платежі (у вересні та січні) та надається за умови відмінної академічної успішності студента. Ці кошти покривають частину вартості навчання та витрат на проживання.

Кандидати: студенти із будь-якої країни, що не є членом ЄС, які хочуть здобути ступінь бакалавра за спеціальністю «Сестринська справа» (Bachelor of Nursing degree) в Університеті Глазго у Шотландії, та не беруть участі у жодній урядовій або комерційній програмі навчання протягом цього періоду.

Університет Глазго – це один із найбільших університетів Великобританії та один із найстаріших ВНЗ у світі. В Університеті Глазго навчаються понад 23 тисячі студентів з 120 країн, а річний дохід від грантів та контрактів на дослідницькі проекти, якими займаються студенти та професори університету, становить близько 128 млн фунтів. Тому цей заклад входить в десятку найкращих дослідницьких ВНЗ Великобританії.

Тип: Бакалаврат

Дедлайн: 30 червня 2018 року

Грант: 1000 фунтів стерлінгів

Період: 3 роки.

Для участі у конкурсі на отримання цієї стипендії потрібно заповнити спеціальну форму (the International Scholarship application form) та надіслати її на електронну адресу  [email protected] або на поштову адресу університету.

Детальніше: https://www.gla.ac.uk/scholarships/nursinginternationalscholarship/

 

Науково-дослідницькі програми стажування ECTRIMS для молодих вчених

Спеціальність: нейрохірургія, лікування та дослідження розсіяного склерозу

Європейський комітет з лікування та дослідження розсіяного склерозу (англ. European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis, ECTRIMS) є найбільшою незалежною організацією в Європі та усьому світі, яка сприяє обміну інформацією та забезпечує взаємодію між лікарями і вченими для проведення досліджень та поліпшення клінічних результатів лікування розсіяного склерозу (РС).

Програма ECTRIMS Research Fellowship передбачає обмін інформацією та сприяння розширенню мережі науковців з найкращою освітою та підготовкою, які досліджуватимуть проблеми, пов’язанні із розсіяним склерозом. Участь у цій програмі – це насамперед отримання дослідницького досвіду.

Крім цього, стипендіати повинні бути присутні на щорічному Конгресі ECTRIMS та провести презентацію дослідження. ECTRIMS окремо оплатить витрати на поїздку та проживання під час участі у Конгресі.

Кандидати: спеціалісти віком до 40 років, які незалежно від наукового ступеня (рівень бакалавра є обов’язковим), повинні мати досвід в будь-якій області досліджень розсіяного склерозу.

Для участі у конкурсі на отримання стипендії, потрібно подати коротке резюме, заповнену заявку (на сайті ECTRIMS www.ectrims.eu), перелік публікацій (форма теж є на сайті, не більше 5 сторінок) та короткі плани щодо майбутнього професійного розвитку (не більше 1 сторінки).

Кандидатів будуть відбирати на основі поданого дослідницького проекту (не більше 6 сторінок з таблицями, підрахунками та посиланнями, а також коротке резюме проекту обсягом до 250 слів), який буде реалізований протягом стипендіального періоду у співпраці з наставником та приймаючою організацією.

Важливим критерієм також є відсутність мовного бар’єру, тому потрібно надати сертифікат про знання мови країни, де буде проходити стажування.

Місце стажування: Європейська лабораторія чи клініка

Тип: стажування.

Дедлайн: 1 грудня кожного року

Грант: 55000 євро на рік (+ витрати на проїзд)

Період: 1-2 роки

Детальніше: https://www.ectrims.eu/postdoctoral-research-fellowship-exchange-programme/

 

Стипендіальна програма Університету HAN в Нідерландах для студентів

Спеціальність: медицина, охорона здоров’я

Стипендіальна програма HAN Prestige Scholarship – це можливість навчатися в одному із кращих університетів Голландії. Ця програма має практичний характер і спрямована на підготовку студентів до професійної кар'єри в обраній галузі. Багато партнерських компаній по всьому світу також допомагають студентам знайти хороші місця для стажувань та додаткові кар'єрні можливості після отримання диплома. Крім цього, на базі Університету є підготовчий курс з англійської мови для іноземних абітурієнтів.

Кандидати: студенти із країн, які не входять до Європейської Економічної Зони (ЄЕЗ), та які раніше не навчалися у будь-якому ВНЗ в Голландії.

HAN University (від голландського Hogeschoolvan Arnhemen Nijmegen, тобто Університет Арнема і Неймегена) – університет прикладних наук, який визнаний одним із найкращих в Голландії та займає високі місця в міжнародних рейтингах. Кампуси HAN University розташовані в двох містах на сході Голландії та приймають понад 30 тисяч студентів, з яких більше половини – іноземці.

Знання англійської мови: IELTS – 6.5, TOEFL iBT – 90 або САЕ – C1.

Тип: бакалаврат

Спеціальність: медицина та охорона здоров’я

Дедлайн: 2 квітня 2018 року

Стипендія: 15000 євро на рік

Період: до 2 років для найбільш успішних студентів

Детальніше: http://scholarship-positions.com/han-prestige-undergraduate-scholarship-non-eea-students-netherlands/2018/02/03/

 

Стипендіальна магістерська програма ICTP та Університету Трієста для студентів

Спеціальність: медична фізика

ICTP та Університет Трієста запрошують успішних студентів медичних ВНЗ із країн, що розвиваються (країн з низьким і середнім рівнем доходу), подати заявки на участь у стипендіальній програмі підготовки магістрів за спеціальністю «Медична фізика» (MMP). Це дворічна програма підвищення кваліфікації, в основі якої досвід передових теоретичних та клінічних досліджень.

Основною метою цієї магістерської програми є підготовка молодих та перспективних спеціалістів з медичної фізики та отримання ними диплому, який офіційно визнається у практично в усіх країнах світу.

Заснований у 1964 році Нобелівським лауреатом з Пакистану Абдусом Саламом Міжнародний центр теоретичної фізики імені Абдуса Салама— це міжнародний науково-дослідний інститут фізичних та математичних наук, розташований у Мірамарі (Італія). Інститут працює за тристоронньою угодою між урядом Італії, ЮНЕСКО та Міжнародним агентством з атомної енергії, а також є частиною «системи Трієсту» — мережі національних та міжнародних наукових закладів у Трієсті.

Тип: магістратура

Дедлайн: 22 квітня 2018 року

Період: 2 роки

Спеціальність: медична фізика

Стипендія: 900-1000 євро на місяць

Детальніше: http://scholarship-positions.com/master-advanced-studies-scholarships-medical-physics-developing-countries-italy/2018/02/01/