Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Можливості

Категорії

5 книг, які радять прочитати студентам-медикам лікарі-практики

29 липня 2019
69698

МОЗ України провело опитування лікарської спільноти про книги, які вони радять прочитати майбутнім медикам. Публікуємо підбірку книг, які найчастіше рекомендували практикуючі лікарі.

 

“Історія про життя, смерть і нейрохірургію”. Генрі Марш

Ця книга - спогади і роздуми відомого британського нейрохірурга. Лікарі радять прочитати її, щоб розуміти, як комунікувати з пацієнтами і їхніми рідними.

 

“Путівник читача медичної літератури”. Гордон Хайятт (“User's Guides to the Medical Literature” Gordon Guyatt). 

Над книгою працювали відомі теоретики і практики доказової медицини з різних країн світу. Книга про те, чому саме доказова медицина є основою діагностики і лікування. Вона вчить правильно шукати медичну інформацію”, - кажуть учасники опитування.

 

“Медична фізіологія”. Артур Гайтон і Джон Холл (Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology).

В книзі представлені ключові концепції фізіології в максимально простій і зрозумілій формі. “Це фундаментальна книжка, що формує основу для клінічного мислення майбутнього лікаря”, - наголошують у коментарях лікарі.

 

“Доказова діагностика”. Стівен МакГі (“Evidence based physical diagnosis” Dr. Steven McGee)

Об'єктивні методи обстеження пацієнта подані у посібнику з позицій доказової медицини. Лікарі переконані, що ця книга допоможе студентам краще оволодіти практичними навичками.

 

"Компас серця". Джеймс Доті

Книга описує важкий шлях юнака до своєї мрії - стати лікарем. Вона про шлях до успіху і самопізнання. “Книга мотивує. Особливо в тяжкі моменти навчання, коли здається, що стати лікарем нереально”, - говорять лікарі. 

Читайте також