Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Здоров'я А-Я

Категорії

22-річний захисник України пройшов курс реабілітації та повертається до повноцінного життя

17 лютого 2023
647

Борису Рогачевському 22 роки, родом він із міста Хмельницького. Ще до початку повномасштабного вторгнення росії на територію України лейтенант контактної служби підписав контракт та готовий був служити у лавах Збройних Сил України. Після 24 лютого він відправився на фронт захищати рідну країну від ворога, у найгарячіші напрямки. 

Там він разом із побратимами давав відсіч агресорові, пройшовши через тяжкі бої, ворожі обстріли та ракетні атаки. Однак біда прийшла на мирній Волині, звідки й не чекали. У серпні, перебуваючи на службі, він потрапив у жахливе ДТП. Захисник був у критичному стані, першу невідкладну допомогу йому надали лікарі Львівщини, у Рудківській центральній районній лікарні. Далі бійця перевели у Хмельницьку обласну лікарню, а вже звідти для довготривалої реабілітації – у Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни. 

Коли захисник потрапив на лікування, його стан був надважким – він міг отримувати харчування лише через спеціальний катетер та повністю залежав від оточення, оскільки не міг ходити. 

Далі були непрості та довгі місяці реабілітації та боротьби, перш ніж захисник зміг повністю відновитися. Під час виписування із закладу хлопець уже показував гарні результати: він міг самостійно харчуватись, одягатись, пересуватись та контролювати своє тіло. 

Нині Борис задоволений результатами реабілітації, адже повністю відновився та не залежить від інших. Уже дуже скоро він зможе повернутися до повноцінного життя.