Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

Стартував навчальний курс «Менеджмент медичного підприємства»

4 лютого 2020
5172

3 лютого у Львові розпочався навчальний курс для медичних управлінців. Його учасниками стали понад 25 керівників зі всієї України. Провідні фахівці сектору охорони здоров’я з України та Сполучених Штатів Америки будуть надавати учасникам необхідні знання та навички, котрі допоможуть ефективно управляти медичними закладами у період реформування.

У перший день навчання керівники медичних некомунальних підприємств Тернопільської, Миколаївської, Чернігівської, Чернівецької, Київської, Одеської, Івано-Франківської та Львівської областей почали опановувати нові менеджерські підходи в управлінні закладом. Разом із лекторами учасники обговорили основні елементи найкращих систем охорони здоров’я у світі, систему фінансування, офіційні та неофіційні платежі та опанували нові навички з управління закладом, використовуючи успішний досвід інших країн.

Цей формат навчання дозволяє керівникам медичних закладів у короткий час поглибити свої знання та набути корисних навичок, що необхідні для успішного входження у реформу. Також вони отримають можливість дізнатися про міжнародний досвід  з організації роботи лікарень для ефективної роботи підприємства.

Впродовж трьох тижнів навчальний курс «Менеджмент медичного підприємства» забезпечить керівників медичних комунальних підприємств, а також керівники департаментів охорони здоров’я інструментами для ефективного управління закладом. Зокрема, навчання охопить такі сфери:

  •         основи стратегічного управління;
  •        управління та менеджмент;
  •        кадрові ресурси для планування охорони здоров’я;
  •        фінансування охорони здоров’я;
  •        забезпечення якості медичних послуг;
  •        елективні комунікації;
  •        лідерство на підприємстві.

Це перший тритижневий безкоштовний курс для медичних управлінців у 2020 році. Протягом червня-вересня буде проведено навчання для другої когорти керівників медичних закладів. 

Організатори курсу: Львівська бізнес-школа УКУ (LvBS) та State University of New York (SUNY), у партнерстві з проектом USAID Ukraine - USAID Україна Підтримка реформи охорони здоров'я

читайте також