Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

Реімбурсація інсулінів: навчальний курс для лікарів

11 серпня 2021
6669

У другій половині 2021 року за програмою медичних гарантій почнуть діяти нові норми та правила, які будуть регулювати діяльність лікарів-ендокринологів на амбулаторному рівні у частині ведення пацієнтів з діабетом. Також набере чинності нова постанова КМУ “Про реімбурсацію лікарських засобів за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення”. Ця постанова буде основним нормативно-правовим актом, який регулюватиме порядок реімбурсації лікарських засобів для пацієнтів з цукровим та нецукровим діабетом.

З 1 жовтня 2021 року за програмою реімбурсації почнуть відпускатися лікарські засоби для пацієнтів з цукровим діабетом, які потребують інсулінотерапії (препарати інсуліну), та для пацієнтів з нецукровим діабетом (десмопресин).

У зв'язку з цим лікарям-ендокринологам важливо розібратися та сформувати комплексне розуміння процесу й основних вимог до коректного ведення електронних медичних записів при веденні пацієнта з діабетом в амбулаторних умовах. Оскільки якщо лікар створить некоректні медичні записи, то пацієнт не зможе отримати свої ліки вчасно та безоплатно.

16 серпня 2021 року на платформі Академії НСЗУ буде оновлено навчальний курс “Ведення медичних записів пацієнтів з діабетом на амбулаторному рівні” у зв’язку з доопрацюванням функціоналу Електронної системи охорони здоров’я та додаванням нових важливих змістовних блоків у курсі. З огляду на вищезазначене усім лікарям-ендокринологам на амбулаторному рівні потрібно обов’язково пройти заплановане навчання за оновленим курсом від Академії НСЗУ.

Завдяки цьому навчальному курсу лікарі-ендокринологи зможуть сформувати комплексне розуміння процесу й основних вимог до коректного ведення електронних медичних записів при веденні пацієнта з діабетом в амбулаторних умовах. Дізнаєтесь, як завдяки дотриманню цих вимог НСЗУ зможе збирати коректні дані по веденню пацієнта з діабетом на амбулаторному рівні. А також, дізнаєтесь про оновлений маршрут пацієнтів, хворих на діабет, та про взаємодію лікарів первинної та спеціалізованої медичної допомоги під час супроводу та лікування таких пацієнтів.

Посилання на форму для реєстрації: https://forms.gle/xMhRcH7htidLxfgGA