Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Медичним працівникам

Категорії

Інструкція: як аптечному закладу зареєструвати ліцензію та сервіс на відпуск наркотичних лікарських засобів в ЕСОЗ

12 жовтня 2022
1161

Уже в листопаді пацієнти з медичними показаннями до призначення наркотичних (психотропних) лікарських засобів, що призначаються на спеціальних рецептурних бланках форми № 3 (рожевого кольору), зможуть придбати їх в аптеці за електронним рецептом. Е-рецепт поступово замінить паперовий рецептурний для даної групи ліків.

Для того, щоб аптечний заклад міг працювати з електронними рецептами на наркотичні (психотропні) лікарські засоби необхідно зробити два прості кроки, а саме: зареєструвати додаткову ліцензію на відпуск наркотичних ліків та зареєструвати сервіс на відпуск даної групи препаратів в електронній системі охорони здоровʼя до 16 жовтня 2022 року включно. Після цього всі зареєстровані сервіси будуть автоматично підтверджені в ЕСОЗ.

Як підготуватися?

Передусім необхідно зареєструвати наявну додаткову ліцензію «Господарська діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів».

Цей крок відомий керівникам аптек, які попередньо вже зареєстрували основну ліцензію для роботи в ЕСОЗ. Для реєстрації додаткової ліцензії необхідно вказати  інформацію, визначену полями вашої МІС. Зокрема, це інформація про серію та номер ліцензії, дату видачі ліцензії, орган ліцензування. Зауважимо, що поле «Серія та номер ліцензії» є опційним для заповнення. Тобто, якщо ця інформація відсутня у ваших документах про отримання ліцензії — її вказувати не потрібно.

Після реєстрації додаткової ліцензії переконайтеся, що всі структурні підрозділи аптеки, визначені цією ліцензією, зареєстровані в ЕСОЗ. Якщо ні — дореєструйте підрозділи, яких не вистачає. 

Після цього можна переходити до реєстрації сервісу:

  1. Оберіть  структурний підрозділ — наприклад, «Аптека №1».
  2. Оберіть ліцензію — «Господарська діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».
  3. Оберіть підвид діяльності за ліцензією — «Реалізація (відпуск) наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів».

Після проходження цих кроків, працівники аптек зможуть працювати з функціоналом погашення е-рецепта, як тільки функціонал стане доступним в ЕСОЗ. 

За детальними інструкціями щодо роботи в інтерфейсах вашої медичної інформаційної системи, будь ласка, зверніться до технічної підтримки МІС.