Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Документи з питань економіки та фінансів

Категорії

Лист МОЗ від 09.06.2009 № 12.01-06/392 Про проведення 3-го Всеукраїнського бухгалтерського конгресу

9 червня 2009
3575

Керівникам установ, закладів,
організацій, підприємств 
підпорядкованих МОЗ України

Міністерство охорони здоров'я України інформує, що Всеукраїнський бухгалтерський клуб визначив та узагальнив найголовніші питання, що турбують бухгалтерську спільноту.

Ці проблеми вимагають всебічного вивчення як з науково-теоретичної так і з практичної точки зору, а також з напрацювання практичних рекомендацій стосовно вдосконалення чинної системи обліку, оподаткування, оплати праці тощо.

Для того щоб надати можливість бухгалтерам - практикам, представникам профільних міністерств та відомств та науковцям зустрітися та обговорити наявні проблеми, а також напрацювати концепцію їх можливого вирішення, некомерційна організація Всеукраїнський бухгалтерський клуб і співорганізатори - редакції видань "Баланс", "Баланс-Бюджет", "Баланс-Агро", "Бібліотека "Баланс", КНЕУ ім. Вадима Гетьмана планують проведення 3-го Всеукраїнського бухгалтерського конгресу, який відбудеться 25 - 29 червня 2009 р. у м. Ялта.

Для участі у роботі 3-го Конгресу запрошені керівники та провідні фахівці Міністерства охорони здоров'я, Міністерства освіти та науки, Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства культури та туризму, Контрольно-ревізійного управління України, Державної податкової адміністрації України, Пенсійного фонду України.

У рамках роботи Конгресу планується обговорення низки проблемних питань у бюджетній сфері, в першу чергу пов'язаних з оптимізацією бюджетної політики і формуванням ефективної структури бюджетних витрат.

В умовах обмеженого фінансування гостро стоїть питання щодо пошуку резервів і механізмів економії ресурсів, необхідних для фінансування пріоритетних статей витрат, визначених розпорядником бюджетних коштів. На Конгресі ви отримаєте рекомендації про те, яких заходів можна вжити для збільшення власних надходжень до спеціального фонду установи, розширюючи види платних послуг у рамках переліків, затверджених урядом, і поза такими переліками, застосовуючи раціональну схему формування цін на послуги.

Також буде приділена значна увага обговоренню та рекомендаціям щодо:

- правильної реакції на дії і висновки контролюючих органів про те, у яких ситуаціях і в якому порядку, використовуючи норми законодавства, установа може оскаржити позицію контролюючих органів (суб'єктивну думку щодо незаконного, нецільового або неефективного використання бюджетних коштів) у тому числі і в судовому порядку;

- правомірності застосування контролюючими органами терміна "нецільове використання бюджетних коштів" з урахуванням передбаченої законодавством термінології щодо використання бюджетних коштів, правомірності застосування в такому разі до керівника і бухгалтера та до установи в цілому штрафних санкцій;

- нагальних проблемних питань з бухгалтерського обліку, оподаткування, оплати праці, казначейського обслуговування, трудових і правових відносин.

Регламент проведення заходів 3-го Всеукраїнського щорічного бухгалтерського конгресу наведений у Додатку 1 до цього листа (додається).

Додаткову інформацію про умови участі у роботі Конгресу можна отримати, зателефонувавши за номерами 8 (056) 370-44-25 та 8 (067) 544-07-32 або на сайті http://www.balance.ua/kongress-3/