Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

23 листопада 2021 року об 11:00 відбудеться відкриття центру вакцинації населення проти COVID-19 в мечеті Ар-Рахма в місті Києві за адресою вул. Лук'янівська, 46.

Подію відвідають перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда та Шейх Хасан Ахатов імам-хатиб мечеті "Ар-Рахма".

Центр працюватиме щодня з 9 до 16 години. Вакцинуватися тут зможуть усі охочі віком від 18 років, а також підлітки віком 12+ за наявності в них усіх рутинних щеплень згідно з календарем профілактичних щеплень.

В Україні працює вже понад 450 центрів вакцинації населення проти COVID-19. Їх відкривають на стадіонах, спортивних, освітніх та культурних майданчиках, у торговельних центрах, а також у релігійних установах. Мета цих центрів – зробити щеплення від COVID-19 якомога зручнішими та доступнішими для всіх груп населення. Також пройти вакцинацію можна у більш ніж 3 000 пунктів щеплень та у понад 450 центрах вакцинації. Організовані колективи та громадян, які не можуть самостійно пересуватися, вакцинують більш ніж 1 000 мобільних бригад.

Вакцинацію від COVID-19 в Україні підтримують представники різних конфесій. Власним прикладом долучитися до вакцинації вірян вже закликали Верховний Архієпископ Києво-Галицький, Глава Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) Святослав, Архімандрит Михайлівського Золотоверхого монастиря (Православна Церква України) Лаврентій.

Зробити щеплення від коронавірусної хвороби вірянам радять предстоятель Православної Церкви України Блаженніший Митрополит Епіфаній, Головний Рабин міста Києва Йонатан Бін’ямін Маркович, голова Ради Федерації єврейських громад в Україні Рабин Майєр Цві Стамблер та інші релігійні лідери.

7 листопада 2021 року в Києві відкрили центр вакцинації в Патріаршому соборі Воскресіння Христового Української Греко-Католицької церкви.

Контактна особа: медіаменеджер МОЗ України Роман Борщ, 073 156 52 38.