Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Оголошення та анонси

Прес-сніданок «Перші кроки медреформи: чого чекати українцям?» 31 жовтня 2017, 10:00 м. Київ, вул. Хрещатик, 2 телефон: 063-661-8765
31 жовтня 10:00

 31 жовтня о 10:00 у приміщенні Українського кризового медіа-центру (вул. Хрещатик, 2) відбудеться прес-сніданок «Перші кроки медреформи: чого чекати українцям?» 

19 жовтня Верховна Рада ухвалила перший із пакету законів, що запускають процес змін у медичній системі. За умови підписання цього закону Президентом, уже з початку 2018 року розпочнеться перехід від бюджетного утримання медичних закладів до закупівлі послуг. Запрацює так званий, принцип «гроші йдуть за пацієнтом». А після прийняття повного пакету законів з’явиться Національна служба здоров’я України, яка займатиметься замовленням послуг для пацієнтів, управлінням бюджетом і його розподілом між медичними закладами. Передбачається, що 100% безкоштовною для громадян буде первинна, екстрена та паліативна допомога, а також ведення вагітності і пологи.

Чи допоможе реформа вивести медицину в Україні на якісно новий рівень? Чи буде для незахищених верств населення доступним відвідування медичних закладів? Як знайти собі сімейного лікаря? Ці та інші питання обговорять учасники прес-сніданку.

Спікери:

  • Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України;
  •  Сергій Березенко, народний депутат України;
  •  Олександр Ябчанка, експерт групи “Реформа системи охорони здоров’я”  РПР

Модератор: Віктор Таран, член Ради РПР, голова Центру «Ейдос»

Журналісти матимуть змогу поставити свої запитання та поспілкуватися з учасниками прес-сніданку. 

Щоб взяти участь у прес-сніданку, необхідно зареєструватися за посиланням: https://goo.gl/cftCdp

Контактна особа: Саша Ступаковська, 063-661-8765