Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Англійська для медиків

Категорії

Корисні ресурси для вивчення медичної англійської

8 січня 2019
15098

Більшість авторитетних ресурсів публікують інформацію англійською мовою. Платформа INgenius підготувала підбірку з корисними ресурсами, що допоможуть вивчити медичну англійську.

Сайт для вивчення базової медичної англійської для працівників сфери охорони здоров’я, а також спеціалізованої англійської для лікарів, медсестер та фармацевтів. Це безкоштовний ресурс з вправами на читання, письмо та аудіювання. На сайті представлені й інші корисні інтерактивні функції, з якими ви можете відточувати навики на кожному занятті: це і анімовані діалоги, і граматичні завдання, спрямовані на вивчення професійної мови.

Цей сайт допоможе Вам оволодіти «живою» англійською — крім загальних відео, тут зібрані відео діалогів з госпіталів, медичні новини тощо від носіїв мови, що адаптовані для вивчення мови. Всі відео поділені за темами та рівнями вивчення, кожне з них має інтерактивні підписи — ви можете обрати будь-яке слово, щоб миттєво дізнатися його значення, вимову, а також інші відео, в яких зустрічається це слово. Після закінчення відео є вправи та «картки», які допоможуть запам’ятати слова природним шляхом, а не просто зазубрювати їх. Також тут є багато й інших відео: трейлери до фільмів, музичні кліпи, мотивуючі лекції та багато іншого.

Один з найповніших безкоштовних курсів в Інтернеті, створений для медків, які працюють в англомовних країнах. План курсу передбачає від 240 до 320 годин практичних завдань. Він поділений на 5 модулів, у тому числі «Медична кар’єра», «Як спілкуватися з пацієнтами та їхніми сім’ями» та «Бесіда з колегами». Кожен з них містить аудіювання, вправи на читання та письмо, а також «курсову роботу», що вимагає використання усіх навиків.

Щотижневий подкаст про медицину для рівнів upper-intermediate та advanced. Епізоди подкастів охоплюють різні теми, включаючи як суто професійні тексти, так і науково-популярні. Проте епізоди доступні лише 30 днів, після чого ВВС видаляє їх, тому не зволікайте, слухайте одразу.

Подкасти, орієнтовані для медиків, які прагнуть вивчити базову медичну термінологію. Кожен має свій «сценарій», за яким ви можете ознайомитись зі змістом подкасту. Ідеально підходить для початківців.

Читайте також