Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Англійська для медиків

Категорії

Англійська для медиків: 9 ресурсів

20 грудня 2017
30850

Знання англійської мови відкриває багато освітніх, наукових та професійних можливостей для медиків: доступ до найсучасніших медичних публікацій, можливість подаватися на стипендії, гранти, робочі й освітні обміни, стажування; можливість читати й використовувати міжнародні лікувальні протоколи тощо.

Пропонуємо список ресурсів, які допоможуть медикам опанувати і вдосконалити професійну англійську мову: вивчити медичні терміни, назви захворювань і препаратів, засвоїти основи комунікації з пацієнтами тощо.

  1. Oxford English for Careers - серія матеріалів для тих, хто хоче вдосконалити професійну англійську. Включає вправи на граматику, розвиток словника та слухання. Medicine 1 і 2 розрахований більшою мірою на лікарів, Nursing 1 і 2 - медсестер/медбратів.
  2. Medical English - курс з 20 частин, який допоможе вивчити медичні терміни, поліпшити навички слухання та говоріння. Частина матеріалів платна, але безкоштовної також достатньо для поліпшення своєї англійської.
  3. Englishmed - анімовані вправи, які допоможуть краще зрозуміти процес спілкування з пацієнтами. Використовує застарілий, але простий і зрозумілий інтерефейс.
  4. Hospital English - прості вправи та навчальні матеріали про захворювання, медикаменти, лікувальні процедури тощо. Супроводжуються аудіозаписами та зображеннями.
  5. Reading and Listening for Medical Workers - складніші матеріали, які потребують кращого знання англійською. Тексти супроводжуються аудіозаписами.
  6. Innerbody - сайт з детальними анатомічними моделями людського тіла. Ресурс допоможе краще вивчити будову тіла та дізнатися назви систем та органів англійською.
  7. A.D.A.M. Medical Encyclopedia - велика медична енциклопедія, яка включає в себе понад 4000 статей про захворювання, симптоми, травми, оперування тощо. Багато з них мають ілюстрації та фотографії.
  8. MediLexicon - великий (понад 10 000 слів) словник медичних термінів англійською.
  9. Medical Dictionary Online - також великий медичний словник з пошуком за запитом чи алфавітом.

Цей перелік далеко не повний: в мережі багато можливостей вдосконалити своє володіння професійною англійською. Усе у ваших руках!