Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Англійська для медиків

Категорії

9 онлайн-ресурсів для спілкування англійською

20 березня 2018
14957

З кожним днем з’являється все більше способів вивчати англійську онлайн та зростає кількість інтернет-майданчиків для спілкування англійською з носіями зі всього світу. Тільки розмовна практика допоможе вільно користуватися іноземною мовою.

Ми пропонуємо добірку онлайн-ресурсів для тих, хто хоче вивчити або вдосконалити англійську та любить самоосвіту. Ці ресурси дозволять безкоштовно слухати аудіо-книги, дивитися відео, спілкуватись з іноземцями, перевіряти вимову та граматику тощо.

  1. InterPals (іnterpals.net) – це один із найстаріших сайтів (був створений ще в 1998 році) для тих, хто хоче вивчати іноземні мови не за нудними підручниками, а найцікавішим способом – в процесі спілкування з друзями з усіх куточків планети. На сайті є всі основні елементи соціальних мереж: детальний профіль з персональною фотографією, фотоальбоми, дискусії в стрічці користувача, пошук друзів, налаштування приватності та безпеки тощо. Пройдіть швидку реєстрацію та шукайте співрозмовника серед гігантської бази носіїв мови (понад 5 мільйонів користувачів!) та й самі допомагайте вдосконалити знання української мови людям зі всього світу.

  2. Forvo (forvo.com) – це сервіс, який дозволяє записати правильну вимову того чи іншого іноземного слова. Тобто користувачі на волонтерській основі додають вимову слів рідною мовою. Крім цього, користувач, який цікавиться вимовою іншомовного слова, може додати його у список очікування. У деяких слів може бути декілька варіантів вимови, тому щоб виявити регіональні особливості, на спеціальній карті позначається місце проживання того, хто записав вимову конкретного слова. Користувачі можуть голосувати за різні вимови одного слова, таким чином створюючи відповідний рейтинг. Окрім користувачів, є команда редакторів-волонтерів, які перевіряють вимову нових слів.

  3. Livemocha (livemocha.com) – соціальна мережа для вивчення 38 іноземних мов на основі взаємної допомоги понад 8,5 мільйонами користувачів зі 195 країн. Livemocha пропонує безкоштовні курси для вивчення  мов та додаткові платні курси з 5 мов. Курси Livemocha містять базові граматичні правила, приклади, письмові та усні вправи на читання та розуміння тексту, інтерактивні рольові ігри (діалоги), тести тощо. Ви можете залишати коментарі до текстів інших користувачів, створювати уроки, проводити аудіо- або відео-чати, давати поради та обмінюватися досвідом. Крім цього, ви можете знайти напарника для вивчення мови: ви вдосконалюєте англійську, а англомовному користувачеві допомагаєте вчити українську мову в режимі реального часу.

  4. Busuu (busuu.com) – це ще одна спільнота із понад 80 мільйонів ентузіастів, які допомагають один одному вивчати 12 іноземних мов. Вам потрібно зареєструватися, обрати іноземну мову, вчитися та слідкувати за успіхами друзів. На цьому ресурсі ви можете знайти англомовного співрозмовника, велику кількість різних уроків для запам'ятовування лексики, практики вимови тощо. Виконані вами вправи та завдання будуть перевіряти носії мови, а ви, своєю чергою, їхні. Перевагою цього ресурсу є чудовий мобільний додаток, який підходить як для iOS, так і для Android.

  5. Hellolingo (hellolingo.com) – це нова версія закритого в 2015 році популярного сайту для спілкування іноземними мовами Sharedtalk.com. Як і попередня версія, Hellolingo відрізняється від аналогів максимально простотою процедурою пошуку співрозмовника. Потрібно лише заповнити коротку анкету профілю, зайти в загальний чат та обрати користувача, з яким хотілося б поспілкуватися. На сторінці відображається мінімум інформації про користувачів​​: країна, стать, вік, рідна та іноземні мови. На відмінну від подібних сайтів, на Hellolingo не можна завантажувати фото профілю, оскільки розробники намагаються знизити кількість користувачів, які хочуть просто познайомитися чи пофліртувати, а не вдосконалювати знання іноземних мов.

  6. Speaky (раніше Gospeaky) – це мовна соціальна мережа, що за функціональністю мало відрізняється від Hellolingo, але має більш яскравий та цікавий дизайн, а також зручний мобільний додаток. Алгоритм пошуку співрозмовників доволі простий: наприклад, з допомогою фільтра можна сховати тих, хто не є носієм конкретної мови. Спілкуватися можна тільки в текстовому чаті, оскільки голосового немає. Більшість користувачів з часом обмінюються контактами та продовжують спілкування в більш звичному форматі – в Skype. Цікавою особливістю чату є можливість виправляти як свої, так і текстові повідомлення співрозмовника. Це дуже зручно, якщо ви хотіли б, щоб співрозмовник виправляв помилки (текст буде закресленим, а поруч з'явиться правильний варіант).

  7. Italki (italki.com) – це мережа репетиторів-носіїв мови, яка об'єднує понад 2 мільйони користувачів з усього світу, що надає можливість вивчати будь-яку мову в будь-якому місці та в будь-який час в індивідуальному режимі. На цьому сайті свої послуги надають понад 1000 викладачів та 2000 репетиторів, які навчають більше 75 іноземних мов.

  8. Lingostan (lingostan.com) – це чудовий ресурс для онлайн-спілкування з носіями мови з будь-якого куточку світу з допомогою Skype. Уроки проводять як професійні вчителі, так і репетитори, які допоможуть підтягнути розмовний рівень або вдосконалитивже набуті знання та мовленнєві навички. Крім того, вчитель або репетитор слідкуватиме за тим, щоб процес вивчення іноземної мови був правильно організований: навчання буде проводитися в певній послідовності з акцентом на найважлівіших аспектах.

  9. Lang-8 (lang-8.com) – це веб-сайт для вивчення та вдосконалення іноземної мови, який працює у форматі соціальної мережі. Понад 750 000 користувачів із більше ніж 190 країн допомагають один одному оволодіти однією чи декількома із 90 мов. Цей сайт відрізняється від подібних тим, що спеціалізується на письмовій практиці, а не на спілкуванні в чаті. Навчитися правильно писати іноземною мовою важко, для цього потрібно мати хороший словниковий запас та добре знати граматику. Один з найкращих способів – написання різних текстів, творів, есе та перевірка їх носіями мови. Сайт працює на основі принципу взаємодопомоги – чим більше матеріалів ви перевіряєте, тим більше завдань можете надіслати на перевірку іншим користувачам. За виправлення даються бали – «L-points». Що більше балів, то помітнішими будуть ваші записи в стрічці інших користувачів, та, відповідно, менше часу доведеться чекати, коли їх перевірять.

Читайте також: Як вивчити англійську онлайн: 9 порад для медиків