Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

За три місяці Нацслужба здоров’я виплатила медзакладам понад 800 млн грн

11 вересня 2018
2935

У вересні 150 медичних закладів, де працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, отримали оплати від Нацслужби здоров’я на суму 277,9 млн грн.

Ще 1 приватний заклад отримає оплату 18 033,50 грн – після усунення неточностей в документах. Так само пізніше отримають виплати 10 комунальних медзакладів, які наразі не мають чинної ліцензії. Нацслужба здоров’я перерахує кошти, коли медзаклади поновлять свої ліцензії.

В загальному за три місяці, станом на 10 вересня, Нацслужба здоров’я виплатила закладам охорони здоров’я 809,9 млн грн за обслуговування пацієнтів.

Загалом уже 623 медичних заклади працюють з Національною службою здоров’я. З жовтня 2018 року на оплати Служби за тарифами перейдуть ще 389 комунальних медичних закладів, 40 приватних клінік та 33 лікарі-ФОП, де пацієнтів обслуговують сімейні лікарі, педіатри і терапевти. Медзаклади, які уклали договори з НСЗУ, обслуговують загалом 23 мільйони українців, з них понад 10 мільйонів уже обрали своїх лікарів.

Інші комунальні медзаклади, що надають первинну допомогу, мають підписати договори з НСЗУ до кінця 2018 року. З 2019 року всі комунальні заклади, у яких працюють сімейні лікарі, терапевти і педіатри, будуть отримувати оплати за послуги від Нацслужби здоров’я за тарифами. Точні дати «третьої хвилі» укладання договорів Нацслужба здоров’я оголосить найближчим часом.

Нагадаємо, кожен третій українець уже обрав свого лікаря. У Харківській, Вінницькій та Полтавській областях декларацію про вибір лікаря підписав кожен другий житель.

 

Читайте також