Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

Роз’яснення: Що необхідно зробити регіонам, щоб реформовані медзаклади й надалі брали участь у програмі “Доступні ліки”

27 серпня 2018
8056

Згідно з українським законодавством, комунальні некомерційні підприємства не є розпорядниками бюджетних коштів. Саме тому місцеві органи влади мають в місячний термін своїми рішеннями визначити розпорядниками бюджетних коштів обласні, районні, міські державні адміністрації та ОТГ.

Ці дії невідкладно необхідно виконати у тих регіонах, де кінцевими розпорядниками бюджетних коштів є автономізовані медзаклади, що надають первинну медичну допомогу. МОЗ України також звертає увагу, що нові розпорядники бюджетних коштів мають переукласти угоди з аптеками, що беруть участь у програмі “Доступні ліки”.

При цьому слід звернути особливу увагу на погашення поточної заборгованості перед аптечними закладами.

Офіційний лист з роз’ясненнями вже відправлено керівникам департаментів охорони здоров’я в областях. Ознайомитися з листом можна за посиланням: https://bit.ly/2whg1bJ

Усі приватні медзаклади, що уклали договір з Нацслужбою здоров’я, вже мають право розпочати виписувати рецепти на ліки за програмою. Для цього їм необхідно звернутися до визначеного розпорядника коштів та отримати необхідне погодження.

Фізичні особи-підприємці найближчим часом також отримають законно цю можливість. Міністерство вже підготувало проект змін до постанови і найближчим часом направить його на розгляд Кабінету Міністрів України.  

Завантажити
Читайте також