Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Трансформація системи

Категорії

Нацслужба здоров’я готова підписати договори з 468 медзакладами у «другій хвилі»

6 серпня 2018
3927

Упродовж «другої хвилі» Нацслужба здоров’я одержала 509 заяв від комунальних і приватних закладів первинної медичної допомоги. 468 із них заповненні з дотриманням усіх вимог. Саме ці заклади найближчим часом одержать лист від Служби про намір укласти договір.

Кількість одержаних заяв майже втричі більша у порівнянні з «першою хвилею». Цього разу найактивнішими були заклади у Харківській, Львівській і Сумській областях. Також у цій хвилі багато заяв від закладів, які працюють у гірських селах Закарпаття.

«Я приємно вражений рівнем підготовки керівництва медичних закладів. Багато хто завчасно автономізувався, отримали ЕЦП та перевірили термін дії ліцензії. А головне, почали мислити інакше - не як наймані працівники системи охорони здоров'я, а як справжні управлінці. Медицина оновлюється. Система охорони здоров'я одужує. Медреформа діє», - говорить голова  Нацслужба здоров’я Олег Петренко.

 Договори з медзакладами Служба укладе до 15 серпня. Гроші підуть за пацієнтами у ці заклади уже восени - з жовтня комунальні та приватні заклади, які укладуть договори з Нацслужбою здоров’я у «другій хвилі», почнуть отримувати фінансування за новою моделлю.

Як підвищились зарплати у сімейних лікарів, терапевтів і педіатрів у липні читайте на нашому сайті: https://bit.ly/2O6DQcU

Читайте також