Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Громадське обговорення (архів)

Категорії

Проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про затвердження критеріїв відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів за спеціальністю «222 Медицина» та «228 Педіатрія»...»

3 травня 2019
342

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОПРИЛЮДНЕННЯ

 

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про оприлюднення проекту наказу МОЗ України «Про затвердження критеріїв відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів за спеціальністю «222 Медицина» та «228 Педіатрія», яка розробляє та організовує міжнародний іспит з основ медицини».

 

Міністерство охорони здоров’я України розробило проект акта на підставі абзацу тринадцятого пункту 2 Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334.

 

Прийняття проекту акта забезпечить врегулювання питань відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів для проведення міжнародного іспиту з основ медицини як компонента єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я». 

 

Зауваження та пропозиції приймаються Директоратом науки, інновацій, освіти та кадрів МОЗ України протягом місяця з дня оприлюднення у письмовому або електронному вигляді на адресу:

01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7.

e-mail: [email protected]

 

Контактні особи:

Кучерук Ірина Леонідівна

тел. 253-24-44

 


 

ПРОЕКТ

 

Про затвердження критеріїв відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів за спеціальністю «222 Медицина» та «228 Педіатрія», яка розробляє та організовує міжнародний іспит з основ медицини

 

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Закону України «Про публічні закупівлі», постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», абзацу тринадцятого пункту 2 Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334,

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Затвердити критерії відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів за спеціальністю «222 Медицина» та «228 Педіатрія», яка розробляє та організовує міжнародний іспит з основ медицини, що додаються.

 

2. Директорату науки, інновацій, освіти та кадрів забезпечити подання у встановленому порядку цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

 

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

 

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра Лінчевського О.В.

 

В.о. Міністра У. СУПРУН

 


 

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Міністерства охорони здоров’я України
«Про затвердження критеріїв відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів за спеціальністю «222 Медицина» та «228 Педіатрія», яка розробляє та організовує міжнародний іспит з основ медицини»

 

Мета: проект наказу підготовлено з метою проведення міжнародного іспиту з основ медицини як компонента єдиного державного кваліфікаційного іспиту (далі – Іспит).

 

1. Підстава розроблення проекту акта

Міністерство охорони здоров’я України розробило проект акта на підставі абзацу тринадцятого пункту 2 Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334 (далі – Постанова № 334).

 

2. Обґрунтування необхідності прийняття акта

Відповідно до Постанови № 334 Державна організація «Центр тестування професійної компетентності фахівців з вищою освітою напрямів підготовки «Медицина і «Фармація» (далі – Центр тестування) визначає іноземну агенцію з оцінки рівня якості знань здобувачів (далі – Іноземна агенція) на конкурсних засадах, базуючись при підготовці тендерної документації на критеріях відбору, викладених у цьому акті.

 

3. Суть проекту акта

Проект акта затверджує критерії відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів за спеціальністю «222 Медицина» та «228 Педіатрія», яка розробляє та організовує міжнародний іспит з основ медицини. Іспит відбуватиметься у письмовій тестовій або комп’ютерній формі мовою навчання здобувачів вищої освіти за вказаними вище спеціальностями у закладах вищої освіти України.

 

Закупівля послуги з проведення Іспиту в Іноземної агенції проводитиметься Центром тестування відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».

 

4. Правові аспекти

У цій сфері суспільних відносин діють такі нормативно-правові акти:

 

Закон України «Про вищу освіту»;

 

Закон України «Про Державний бюджет України на 2019 рік»;

 

Бюджетний кодекс України;

 

Закон України «Про публічні закупівлі»

 

постанова Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 334 «Про затвердження Порядку здійснення єдиного державного кваліфікаційного іспиту для здобувачів ступеня вищої освіти магістр за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

 

постанова Кабінету Міністрів Україні від 10 травня 2018 року № 354 «Про затвердження переліку спеціальностей, за якими проводиться єдиний державний кваліфікаційний іспит для здобуття ступеня магістра».

 

41. Відповідність засадам реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку

У проекті акта відсутні положення які відносяться до засад реалізації органами виконавчої влади принципів державної політики цифрового розвитку.

 

5. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту акта не потребує додаткових фінансових витрат з Державного бюджету України.

 

6. Прогноз впливу

Проект акта не впливає на ринкове середовище, забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання.

 

Проект акта не впливає на розвиток регіонів.

 

Проект акта не впливає на ринок праці.

 

Проект акта створює передумови для зміцнення та збереження здоров’я населення.

 

Проект акта не чинить впливу на екологію та навколишнє природне середовище.

 

Проект акта не впливає на інші сфери суспільних відносин.

 

61. Стратегічна екологічна оцінка

Проект наказу не є документом державного планування у розумінні Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку» та не матиме наслідків для довкілля, у тому числі для здоров’я населення.

 

7. Позиція заінтересованих сторін

Проект акта не стосується питань функціонування місцевого самоврядування, прав та інтересів територіальних громад, місцевого та регіонального розвитку.

 

Проект акта не стосується соціально-трудової сфери, сфери наукової та науково-технічної діяльності.

 

8. Громадське обговорення

Проект акта потребує громадського обговорення. Проект акта опубліковано на сайті МОЗ www.moz.gov.ua для проведення консультацій з громадськістю.

 

9. Позиція заінтересованих органів

Проект акта потребує погодження з Міністерством освіти і науки України, Державною регуляторною службою України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини.

 

10. Правова експертиза

Проект акта буде поданий на правову експертизу до Міністерства юстиції України.

 

11. Запобігання дискримінації

У проекті акта відсутні положення, які містять ознаки дискримінації. Проект постанови не потребує проведення громадської антидискримінаційної експертизи.

 

111. Відповідність принципу забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків

У проекті акта відсутні положення, які порушують принцип забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Проект акта є гендерно нейтральним.

 

12. Запобігання корупції

У проекті акта відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень та правопорушень, пов’язаних з корупцією. Проект акта не потребує проведення громадської антикорупційної експертизи.

 

13. Прогноз результатів

Прийняття проекту акта забезпечить врегулювання питань відбору іноземної агенції з оцінки рівня якості знань здобувачів для проведення міжнародного іспиту з основ медицини як компонента єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями галузі знань «22 Охорона здоров’я».

 

В.о. Міністра
охорони здоров’я України
Уляна СУПРУН