Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Закуплено 200 порт-систем для лікування хворих на туберкульоз

5 лютого 2018
2885

Центр громадського здоров’я МОЗ України в рамках співпраці з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією закупив 200 порт-систем на суму 1 264 524,00 гривень для покращення якості життя пацієнтів, хворих на туберкульоз.

Імплантовані порт-системи призначені для полегшення лікування хворих на туберкульоз, яким потрібно довгострокове лікування та часті ін’єкції. Системи будуть передані у 1 кварталі 2018 року в обласні протитуберкульозні диспансери в усі регіони України для лікування пацієнтів згідно із запитами протитуберкульозних закладів.  

«Використання імплантованих порт-систем є сучасною методикою проведення довготривалих інфузій, яка широко розповсюджена в європейських країнах, США та Ізраїлі. Приблизно 35% всіх онкохворих пацієнтів в Європі, яким призначене хіміотерапевтичне лікування, отримують його через імплантований порт. У фтизіатричній галузі ряд країн представляли свій досвід з використання імплантованих систем для довготривалих інфузій у хворих на ХРТБ на міжнародних конференціях, наприклад Білорусь та Латвія. Завдяки коштам Глобального фонду ми можемо значно полегшити лікування та підвищити якість життя хворих на туберкульоз, використовуючи імплантовані порт-системи. Вони дозволяють комфортно і безболісно доставляти ліки в організм пацієнта, якому потрібні часті ін’єкції, а також забирати кров для аналізів. З порт-системою можна вести активний спосіб життя і не обов’язково тривало перебувати в умовах стаціонару, насолоджуватись життям, що позитивно впливає на одужання», – зазначила Яна Терлеєва, завідувач Центру контролю за соціально-небезпечними захворюваннями Центру громадського здоров’я.

 

Докладніше: https://goo.gl/K9hUwT