Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Закупівля ліків від Crown Agents: економія бюджетних коштів може перевищити 86 млн грн

22 травня 2017
2762

Економія бюджетних коштів на закупівлі ліків за кошти державного бюджету 2016 року за 12 програмами, що координує Crown Agents, може перевищити 86 млн грн. Сьогодні процес закупівель ліків за цими програмами набирає обертів та переходить у фазу активних поставок, які продовжуватимуться до кінця поточного року. 

Crown Agents вже підписали низку контрактів на закупівлю, які свідчать про потенційну економію бюджетних коштів. Серед них:

· Частина 5 Програми XIX - Стентування коронарних судин – потенційна економія (ціна за контрактом у порівнянні з виділеним Міністерством охорони здоров'я бюджетом) може перевищити 70 млн грн.

· Програма XXIX: Репродуктивне здоров'я - централізовані закупівлі лікарських засобів для лікування дихальних розладів новонароджених: потенційна економія (ціна за контрактом від ціни бюджету Міністерства охорони здоров'я) може перевищити 700 тис. грн.

· Програма XXXIII: Централізована закупівля медикаментів та витратних матеріалів для дитячого діалізу: потенційна економія (ціна за контрактом від ціни бюджету Міністерства охорони здоров'я) становитиме майже 15 млн грн.

Як саме будуть використані зекономлені кошти надалі, визначить МОЗ.

Crown Agents координує закупівлі для МОЗ за 12 програмами загальною вартістю 1 066 778 700 грн, що фінансуються за рахунок державного бюджету 2016 року. Детальна інформація щодо поточного стану реалізації програм наведена на сайті Crown Agents