Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

За вихідні у новостворених центрах масової вакцинації проти COVID-19 щепили майже 5 тис. людей

31 травня 2021
7963

У Києві, Одесі та Львові запрацювали перші пілотні центри масової вакцинації проти  COVID-19.  Усього за два дні  там було щеплено 4849 людей. Вакцинація проводилася вакциною CoronaVac, виробленою компанією Sinovac. Працювало загалом 21 мобільна бригада. 

Нагадаємо, що у Києві центр відкрився на базі Міжнародного виставкового центру, у Львові - стадіону  “Арена Львів”, в Одесі - стадіону Одеської юридичної академії.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що на пілотних центрах відпрацьовують алгоритм масової вакцинації у великих приміщеннях та рекомендують іншим областям наслідувати приклад і відкривати центри на базі спортивних, культурних споруд та виставкових залів. Адже інфраструктура таких будівель розрахована на великі потоки людей. Це дозволяє створити умови для дотримання безпечної дистанції між відвідувачами та обов’язкового періоду очікування після вакцинації. 

“Відкриття центрів масової вакцинації за алгоритмом, розробленим Міністерством, - це, перш за все, відповідальність міських голів та органів місцевого самоврядування, - зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. - Кожна область має такі об’єкти, це не обов’язково мають бути великі стадіони. У світі людей вакцинують в театрах, музеях і навіть церквах та центрах паломництва. Коли Україна отримає велику кількість вакцини,  саме завдяки таким центрам ми зможемо щепити максимальну кількість людей та наблизитися до нашої спільної мети - перемоги над хворобою”.

Центри масової вакцинації на перших етапах працюватимуть у вихідні дні. У них щеплюватимуть громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт "Дія" або через контакт-центр МОЗ. Щеплення відбуватиметься тільки для тих людей, кого на вакцинацію попередньо запросили телефонним дзвінком. Пріоритет надаватиметься людям похилого віку.

Дізнавайтеся більше про вакцинацію проти COVID-19 за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.