Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В.о. ректора НМУ не допускають до виконання обов’язків. Це унеможливлює проведення “Кроку” для студентів-стоматологів

24 лютого 2018
2444

«Крок» – це інструмент незалежного оцінювання якості знань студентів та інтернів. Графік проведення ліцензійних іспитів «Крок» затверджується в червні, про що повідомляють в медичні університети. Після цього університети укладають відповідні угоди з Центром тестування при МОЗ України згідно з Законом «Про публічні закупівлі». Цього року НМУ ім. О.О. Богомольця не уклав угоду для проведення ліцензійних іспитів. На початку лютого Міністерство охорони здоров’я попередило керівництво університету про ризик зриву ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія”. На жаль,  проведення  було зірвано – запланований на 20 лютого іспит так і не відбувся.

Після цього МОЗ України відсторонив від виконання обов’язків ректора НМУ і керівника Центру тестування, створив відповідну комісію з перевірки належного забезпечення проведення для студентів НМУ ім. Богомольця ліцензійного інтегрованого іспиту “Крок 1. Стоматологія”.

Дані для роботи комісії Центр тестування подав  вчасно, а керівництво університету досі не передало документи, що були затребувані ще 21 лютого.

Вчора, 23 лютого, відбулася зустріч наглядової ради, на яку запросили заступника міністра охорони здоров’я. Однак його в черговий раз не допустили в університет група людей, які відмовились називати себе.

В.о. керівника університету на час роботи Комісії призначено Захараша М.П., професора кафедри хірургії №1 НМУ. Його і досі не допускають на робоче місце.

МОЗ України доручило Центру тестування вжити усіх необхідних заходів та призначити для студентів-стоматологів НМУ іншу дату складання ліцензійного іспиту “Крок 1. Стоматологія”. Однак іспит неможливо провести, поки, в.о. ректора не приступить до виконання своїх обов’язків. Крім цього, можливі і інші негативні наслідки того, що керівник університету не може виконувати свої функції, зокрема, затримки із виплатами стипендій та зарплат.

Комісія продовжує свою роботу. Про результати ми надалі повідомлятимемо.

Читайте також