Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Вийшов новий номер Дайджесту - про фінансове планування закладів первинної медичної допомоги

11 вересня 2018
5313

У новому номері національної медичної стіннівки розповідаємо про те, як закладам первинної медичної допомоги планувати доходи і витрати в умовах нової моделі фінансування, відповідаємо на поширені питання про зміни в охороні здоров’я, а керівники медзакладів діляться, як витрачатимуть кошти, отримані від Нацслужби здоров’я.

«Тепер система працює за новими правилами. Умовою входження закладу охорони здоров’я у програму державних гарантій медичного обслуговування населення та підписання договору з Національною службою є автономізація закладу. Бюджетні установи перетворюються на підприємства. А підприємства не утримуються, а отримують дохід за виконаний обсяг роботи, тобто заробляють. Головний лікар здобув автономію, а отже — значно більше повноважень та відповідальності. Нова система потребує нових компетенцій. Ані вказівок, ані чітких інструкцій більше не буде», — наголосив голова Національної служби здоров’я Олег Петренко.

У Дайджесті головна лікарка і директорки Центрів первинної медичної допомоги з різних регіонів розповідають, на які першочергові потреби вони планують витрачати кошти, отримані від НСЗУ, як змінилися доходи закаладів і зарплата лікарів та медсестер. Крім того, у новому номері стіннівки є інформація про майбутні зміни в оплаті медичних інформаційних систем і відповіді на поширені запитання щодо фінансування в умовах трансформації системи охорони здоров’я. Закликаємо фахівців надсилати запитання на адресу [email protected]. Відповіді на них ви зможете прочитати в наступних числах Дайджесту.

Десятий випуск Дайджесту вже надіслано медичним департаментам й управлінням, які мають поширити його у закладах охорони здоров’я. Крім того, Дайджест можна скачати на нашому сайті за посиланням нижче, а також ви можете підписатися і отримувати Дайджест на свою персональну скриньку: http://eepurl.com/dckP0D

Переглянути всі випуски дайджесту можна в розділі "Медичним працівникам": Дайджест змін у системі охорони здоров’я

Читайте також