Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Вакцинація від грипу команди МОЗ України

11 листопада 2016
4191

З початком епідсезону постає цілком реальне запитання: як зберегти своє здоров’я та убезпечити рідних? Здатність організму протистояти недузі посилює щеплення від грипу, а також убезпечує від серйозних ускладнень. Вакцинуватися можливо впродовж усього епідсезону. Особливо коли йдеться про групи ризику, до яких належать люди похилого віку, вагітні жінки.

На жаль, ступінь охоплення вакцинацією від грипу в Україні низький та не перевищує 1%. Невтішна минулорічна статистика є яскравим свідченням необхідності змін.

Сьогодні у Республіканській клінічній лікарні вакцинувалися від грипу в.о. міністра охорони здоров’я доктор Уляна Супрун разом із заступником міністра Олександром Лінчевським. До команди МОЗ України також долучилися представники Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України – міністр Вадим Черниш та його заступник Георгій Тука.

"Особисто я кожного року роблю щеплення, це необхідно мені, як медику. Ми заохочуємо людей йти на вакцинацію, але й це не тільки сама вакцинація, а й правила особистої гігієни. Якщо захворіли – залишайтеся вдома, лікуйтеся, лише потім повертайтеся на роботу, аби не поширювати хворобу", - зазначила доктор Супрун.

Наразі вакцинація від грипу не входить до календаря обов’язкових щеплень, але команда МОЗ рекомендує вакцинуватися. "Щеплення – це нормальна світова практика, що врятувала мільйони людей по всьому світу", - наголосив Олександр Лінчевський.

Відповідно до прогнозів Всесвітньої організації охорони здоров'я, у сезоні 2016 – 2017 років в Україні циркулюватимуть штами грипу: А/California/7/2009, A/Hong Kong/4801/2014 та B/Brisbane/60/2008. Саме такий штамовий склад мають завезені в Україну з Франції та Кореї вакцини, тому щеплення захищає від цих актуальних штамів.

Вакцини вже розподіляються серед аптек та найближчим часом будуть у наявності.