Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україну прибули понад 40 тисяч флаконів "Ремдесивіру"

10 лютого 2022
1512

43 711 флаконів "Ремдесивіру" (100 мг), придбаних ДП «Медичні закупівлі України», доставлено в країну. "Ремдесивір" (100 мг) дозволений МОЗ України для використання в стаціонарному лікуванні пацієнтів з COVID-19, які входять у групи ризику.

"Ремдесивір" (торговельна назва Veklury) розроблений компанією Gilead Sciences, Inc. Препарат закуповується США, ЄС, Великобританією, Ізраїлем, Японією, Сингапуром, ОАЕ, Таїландом та іншими країнами. 

“"Ремдесивір" уже показав свою користь у лікуванні важких станів під час COVID-19. Хоч перебіг хвороби, викликаної штамом “Омікрон”, є не таким складним, як було раніше, цей препарат все одно є дуже потрібним. Ще наприкінці минулого року на доручення МОЗ було закуплено більше 60 тисяч флаконів препарату "Ремдесивір". З яких 20 тисяч, ще у січні було розвезено в регіони”, - повідомив Олександр Комаріда, заступник Міністра охорони здоров'я України. 

"Ремдесивір" (100 мг) закуповується коштами державного бюджету. Вартість одного флакону препарату складає 300 гривень. Усього на 43 711 флаконів було витрачено 13 113 300 гривень. 

Найближчими тижнями закуплена партія ремдесивіру буде розподілена між медичними закладами, відповідно до потреб кожного регіону.  

Нагадаємо, що напередодні, у січні, до України прибули 20 000 флаконів даного препарату, які наразі вже розвезено в регіональні заклади охорони здоров'я.