Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Україні достатньо людського імуноглобуліну проти правцю

6 вересня 2017
5097

У МОЗ України є достатня кількість людського протиправцевого імуноглобуліну європейського виробництва. Препарат, рекомендований для лікування правцю основними міжнародними протоколами, має прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я та відповідає стандартам GMP.

Міністерство охорони здоров’я України не рекомендує використовувати препарати російського виробництва, особливо імунобіологічні. Ці препарати не зареєстровані в Україні, не мають жодного міжнародного сертифікату якості, а також, через відсутність офіційної дистрибуції в країні завозяться протизаконно, а отже, немає ніякої гарантії щодо дотримання холодового ланцюга.

Щодо останнього випадка правцю в Україні, у нещепленої дитини в Хмельницькому, повідомляємо, що після того, як в МОЗ надійшло про це повідомлення, у Хмельницький була направлена потрібна кількість імуноглобуліну, лікарів і батьків поінформували. Імуноглобулін ввели дитині о 10 ранку 5 вересня. Попри це, увесь день до МОЗ надходили повідомлення про пошуки протиправцевої сироватки російського виробництва для цієї самої дитини.

Закликаємо батьків робити щеплення своїм дітям і самим ревакцинуватися кожні десять років. Вакцини є безпечними і надійними, а незначні побічні реакції переносяться набагато легше і проходять без наслідків, на відміну від правцю.

Інформація про наявність вакцини

Читайте також