Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В ОНМедУ виплатили зарплати і стипендії у відповідності з кошторисом, затвердженим МОЗ України

12 червня 2019
1942

Державна казначейська служба України здійснила за рішенням Окружного адміністративного суду м. Києва ті виплати, що були одночасно передбачені в непогодженому проекті кошторису 2019 року та кошторисі 2018 року, затвердженому легітимною адміністрацією університету і МОЗ України минулого року. Це кошти на заробітну плату та нарахування на заробітну плату, стипендії студентам, оплату комунальних послуг і енергоносіїв, відрахування профвнесків, податки, збори та ін.

До цього моменту виплати за іншими незахищеними статтями видатків згідно з кошторисом університету на 2019 рік залишаються заблокованими саме через те, що подані проекти кошторису були підписані нелегітимним керівництвом ОНМедУ. Тому МОЗ України як уповноважений орган управління закладом освіти не має підстав затверджувати ці документи.

Нагадаємо, що ОНМедУ досі захоплений прихильниками екс-ректора Валерія Запорожана, які перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом.  Такі протиправні дії прихильників колишнього ректора Валерія Запорожана призвели до катастрофічної ситуації в університеті з затримкою виплат стипендій та зарплат - їх не виплачували протягом п’яти місяців.

МОЗ України продовжує працювати для законного врегулювання ситуації.