Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

В Кам‘янці-Подільському відкрили новий реперфузійний центр

29 березня 2019
888

Це 40-й центр в мережі реперфузійних центрів, де пацієнти з серцево-судинними захворюваннями можуть отримати допомогу цілодобово.

Реперфузійний центр відкрили на базі міської лікарні у Кам’янці-Подільському. У ньому встановили сучасне високоякісне обладнання - ангіограф. Закупівля та встановлення ангіографа та ремонт приміщення здійснили за кошти місцевого бюджету та завдяки місцевій громаді.

“Дякую лікарям, медичному персоналу та громаді за відповідальність та свідомість. Адже ви самостійно доклали зусилля для відкриття центру, ремонту приміщення та навчання лікарів заради життя та здоров’я ваших пацієнтів. Саме завдяки таким локальним досягненням та ініціативам можливі якісні зміни в системі охорони здоров’я. Такі вчинки надихають і підвищують довіру пацієнта до лікаря”, - зазначив заступник міністра Олександр Лінчевський.

Нагадаємо, що українці з гострим інфарктом міокарда в екстрених випадках отримують необхідне лікування. Держава повністю покриває потребу у стентах, а завдяки ефективним державним закупівлям пацієнти у критичному стані з гострим інфарктом міокарда отримують стент безоплатно.

Завдяки цілеспрямованим діям Уряду, МОЗ України та місцевої влади смертність в реперфузійних центрах є втричі нижчою ніж середній показник в цілому по Україні  (4,7% проти 12,3% відповідно).

Читайте також