Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Уряд виділив 150 млн грн на діагностику COVID-19

11 жовтня 2021
3355

Кабінет Міністрів України виділив 150 мільйонів гривень на забезпечення потреби закладів охорони здоров’я, які проводять попередню діагностику COVID-19, розхідними матеріалами для діагностики коронавірусної хвороби. Із відповідною пропозицією 6 жовтня до уряду звернувся міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. 

“Коронавірусна хвороба, а особливо штам “Дельта”, поширюється дуже швидко. Тому ми повинні вживати всіх можливих заходів для оперативного реагування, зокрема, тестувати осіб із будь-якими симптомами ГРВІ, відстежувати контактних осіб. Тестування є одним із способів перервати ланцюг інфікування”, – наголосив Віктор Ляшко. 

Кошти виділили за бюджетною програмою «Заходи, пов'язані з боротьбою з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками».

Додатково очікується поставка 2 млн експрес-тестів за кошти спеціального фонду Державного бюджету України за бюджетною програмою «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей». Це дозволить покрити додаткову потребу закладів охорони здоров’я для діагностики COVID-19 та забезпечити безкоштовне тестування осіб з підозрою на коронавірусну хворобу. 

Головуючи на засіданні Херсонської обласної комісії ТЕБ та НС міністр ще раз наголосив на необхідності дотримуватись раніше розроблених алгоритмів щодо функціонування єдиних маршрутів доставки біологічного матеріалу на підтвердження методом полімеразної ланцюгової реакції.