Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українські медики навчаються реагування на масові надзвичайні ситуації

4 жовтня 2023
806

Повномасштабна війна та постійні обстріли цивільної інфраструктури України спричинили збільшення кількості надзвичайних ситуацій в сотні разів. Така ситуація потребує особливої підготовки екстрених служб до правильного реагування на надзвичайні ситуації, дотримання чітких алгоритмів дій. Лише якісна підготовка, планування та організація надання екстреної медичної допомоги у надзвичайних ситуаціях дозволить зберегти якомога більшу кількість людських життів.

За підтримки Бюро ВООЗ в Україні розпочався семінар «Менеджмент  пацієнтів при масових випадках на догоспітальному етапі». Протягом двох днів представники 12 регіональних центрів «екстренки» спільно з фахівцями МОЗ та ВООЗ, представниками ДСНС та Патрульної поліції розглядатимуть практичні випадки, як реагувати на надзвичайні ситуації, які трапляються в Україні. 

«Такі навчання та тренінги допомагають українським медикам отримувати нові знання та навички. Працівники “екстренки” зможуть дізнатись сучасні аспекти надання допомоги, особливості реагування на масові катастрофи та нормативно-правову базу такої допомоги. Саме завдяки постійному підвищенню кваліфікації лікарів, українці отримують якісну, доступну та сучасну допомогу, навіть у екстремальних умовах», – зауважив перший заступник міністра Сергій Дубров під час семінару.

Навчання дозволять детально проаналізувати дії  екстрених служб під час реагування на надзвичайні ситуації, виявити помилки в роботі. За результатами навчань будуть розроблені практичні рекомендації щодо покращення взаємодії між цими службами, обміну інформацією та оптимізації роботи безпосередньо системи екстреної медичної допомоги.
Нагадаємо, у вересні у Республіці Польща розпочалися навчання із надання екстреної медичної допомоги в умовах бойових дій для українських медикинь, що працюють у системі «екстренки».