Збільшити шрифт
Змінити на синій
Змінити на чорно-білий

Новини

Українські лікарі прибули до Російської Федерації, щоб обстежити громадянина України Павла Гриба, який утримується в СІЗО у Краснодарі

12 жовтня 2017
2121

19-річний українець Павло Гриб, який наприкінці серпня був викрадений з території Білорусі та вивезений у Росію, уже більше місяця утримується у СІЗО міста Краснодар та позбавлений надання необхідної йому медичної допомоги.

У зв'язку з незадовільним станом здоров'я Павла Гриба та не отриманням ним необхідних ліків, Україна багато разів зверталася до російської сторони з проханням допустити до затриманого українських лікарів.

Міністерство охорони здоров’я України визначило фахівців, котрі з 12 по 15 жовтня мають провести медичний огляд громадянина України Павла Гриба та надати інформацію про актуальний стан здоров'я юнака та рекомендовані йому лікарські засоби.

Наразі, не зважаючи на численні звернення Генерального консульства України в Ростові-на-Дону та позиції Європейського суду з прав людини щодо необхідності допустити українських медиків до Павла Гриба, погодження від російської сторони отримано не було.

З метою недопущення погіршення стану здоров'я юнака, було прийняте рішення відрядити українських лікарів до Росії і вимагати невідкладно надати їм можливість провести обстеження затриманого.

МОЗ України перебуває на постійному зв'язку з лікарями та інформуватиме про подальший перебіг ситуації.

Дякуємо Міністерству закордонних справ України за вжиття необхідних заходів щодо недопущення порушення прав, у тому числі, на медичну допомогу громадянина України Павла Гриба та сприяння у відправленні українських медиків до Російської Федерації.